mamaplus

Ce se poate întâmpla cu femeile însărcinate dacă se infectează cu COVID-19 înainte de naștere?

-
//
14.01.2022

În contextul pandemiei de coronavirus, se întâmplă frecvent ca viitoarele mame să se infecteze cu COVID -19 înainte de naștere. Dar ce se poate întâmpla cu bebelușul? Exista o probabilitate mare să se nască prematur sau, dar se poate întâmpla un lucru mult mai rău decât aceasta, potrivit Dailymail.

Femeile însărcinate care se infectează cu COVID-19 înainte de data nașterii unui copil au cele mai mari șansă să nască prematur, arată ultimele cercetările ale oamenilor de știință scoțieni.

Medicii spun că pericolele sunt mici pentru viitoarele mame care s-au vaccinat, dar ei totuși continuă să îndemne femeile să se imunizeze împotriva virusului dacă nu au făcut-o până acum.

Viitoarele mame care au s-au infectat cu noul virus în 28 de zile de la data nașterii au avut de două ori mai multe șanse să nască prematur.

Experții nu au o explicație clară de ce viitoarele mame care iau COVID-19 în ultima lună de sarcină sunt cele mai expuse riscului, dar stresul că poartă în pântec un copil poate slăbi sistemul imunitar.

Ezitarea de a se vaccina a fost frecventă în rândul femeilor însărcinate și al celor care încearcă să rămână însărcinate din cauza îngrijorării cu privire la fertilitate.