În această perioadă frumoasă din viața ta este mai important ca oricând să ții nivelul glicemiei sub control și să previi diabetul gestațional. Dar știi care e nivelul optim al glicemiei pe care ar trebui să îl ai în sarcină? În continuare vei afla valorile de care trebuie să ții cont.

Glicemia în cazul femeilor însărcinate care nu suferă de diabet

Dacă știi că nu suferi de diabet, în mod normal glicemia ar trebui să se încadreze între 69 ml/DL și 75 mg/DL dacă este testată la trezire, după 8 ore de nemâncat. La o femeie însărcinată sănătoasă glicemia poate să varieze de la 105 mg/DL și 108 mg/DL la o oră după masă.

Glicemia în cazul femeilor care suferă de diabet anterior sarcinii

Ai avut diabet înainte de a rămâne însărcinată? În acest caz ar fi ideal ca glicemia ta să fie cuprinsă între 60-99 mg/dL când e măsurată dimineața, pe nemâncate. După masă, la 1-2 ore după ce ai mâncat, e firesc ca glicemia ta să fie mai mică de 140 mg/dL

Valorile glicemiei la o femeie însărcinată diagnosticată cu diabet gestațional

Dacă ai fost diagnosticată cu diabet în timpul sarcinii, e de dorit să ai glicemia mai mică de 95 mg/dL dimineața, înainte de a mânca și mai mică de 120 mg/dL dacă glicemia e măsurată la 2 ore de la ultima masă.

IMPORTANT: Valorile menționate în articol sunt orientative și nu înlocuiesc consultul medical ori sfatul medicului. Dacă suspectați că suferiți de diabet, contactați rapid medicul de familie.