Pe timpul celor nouă luni de sarcină, femeia experimentează tot felul de stări. Una dintre micile neplăceri care apar în acest interval sunt vergeturile, acestea făcându-şi loc acolo unde elasticitatea pielii nu este suficientă. La aproximativ 90% dintre femei, ele apar pe abdomen, sâni sau coapse. Apoi, începeți să vă confruntați cu arsuri la stomac.

Specialiştii obstetricieni-ginecologi afirmă că multe dintre viitoarele mame suferă de piroze, fenomen prin care acidul gastric urcă pe esofag, situație provocată de puternica impregnare hormonală din primele luni de sarcină.

În acelaşi timp, numeroase femei au mâncărimi la nivelul abdomenului, acestea, având loc, de fapt, din cauza întinderii puternice a pielii. Totodată, mameloanele se lărgesc şi capătă o culoare mai închisă. Deci, încă o dată, este vorba despre o schimbare legată de agitația hormonală. Nu vă speriați, în timp, situația va reveni la normal.

De problema picioarelor umflate nu scapă nicio graviduță. La câteva luni de la instalarea sarcinii, veți avea impresia că picioarele sunt extrem de grele şi umflate, încât abia dacă vă mai puteți mişca. În unele cazuri, pot apărea şi mâncărimi ale membrelor.

Aşa cum era de aşteptat, de-a lungul sarcinii, uterul se măreşte. Urmarea este cât se poate de clară: acesta apasă pe abdomen şi pe bazin, comprimând venele, iar circuitul venos se desfăşoară mai anevoios. Oricum, indiferent de problemele cu care vă veți confrunta până la naştere, nu contează, veți trece peste ele, mai ales când ştiți ce minune vă aşteaptă la capăt de drum.