mamaplus

Care este greutatea maximă pe care poate să o ridice o femeie însărcinată

0
//
28.12.2020

Când sunteți însărcinată, ligamentele slăbesc și articulațiile devin mai puțin stabile, astfel că este mai ușor să vă răniți. Pe măsură ce burtica crește, centrul de greutate al viitoarei mămici se mută în față. Acest lucru pune mai multă presiune pe partea inferioară a spatelui și o face mai vulnerabilă la tensionare, mai ales când ridică ceva greu.

Schimbarea centrului de greutate vă poate face mai stângace, iar o căzătură gravă este periculoasă nu numai pentru voi, dar ar putea fi riscantă și pentru copil, ceea ce poate duce la un travaliu prematur sau la separarea prematură a placentei.

Unele studii sugerează că ridicarea frecventă a obiectelor grele în sarcină poate crește ușor riscul unui avort spontan sau al unui copil cu greutate mică la naștere. Un alt studiu a constatat că ridicarea obiectelor între 10 kg și 20 kg la începutul sarcinii poate fi asociată cu un risc mai mare de preeclampsie.

Ca o indicație generală pentru gravide, ar fi bine să nu ridicați nimic mai greu de 9 kilograme. Prin urmare, aveți grijă de fiecare dată când cărați obiecte grele, mai ales dacă aveți o sarcină avansată.

Când sunteți însărcinată și trebuie să ridicați greutăți, urmați întotdeauna aceste sfaturi:

  • aplecați-vă îndoindu-vă genunchii
  • ține-ți spatele drept
  • sprijiniți-vă mai mult pe picioare în locul mușchilor spatelui
  • transportați greutatea aproape de corp
  • aveți grijă să nu vă răsuciți
  • dacă greutatea provoacă tensionarea, lăsați-o imediat jos
  • dacă locul de muncă necesită efort fizic, asigurați-vă că ați înțeles drepturile dvs. în conformitate cu Legea privind discriminarea în timpul sarcinii și legile din statul dvs.: dacă nu vă puteți îndeplini sarcinile obișnuite datorită faptului că sunteți însărcinată, trebuie să fiți tratată ca orice alt angajat cu un handicap temporar.