mamaplus

Bebelușul memorează muzica pe care o ascultă mama în timpul sarcinii

0
//
02.12.2020

Există foarte multe controverse în jurul ideii că fătul "aude și ține minte" sunetele pe care le recepționează din burtica mamei. Un studiu realizat în Franța vine să confirme acest fapt și să le încurajeze pe mămici să asculte melodiile preferate în perioada sarcinii.

În cadrul cercetării realizate la Universitatea Paris Descartes, 50 de femei gravide, aflate în ultimul trimestru de sarcină (când mai aveau doar 3 săptămâni până la naștere), au ascultat o melodie cântată la pian, de două ori pe zi.

La o lună după ce bebelușii au venit pe lume, acestora li s-a cântat aceeași melodie în timp ce dormeau, observându-se că ritmul cardiac s-a calmat mult mai mult decât în cazul altor melodii, pe care nu le ascultaseră anterior, la stadiul de făt, relatează Daily Mail.

Psihologii au ajuns la concluzia că singura explicație pentru încetinirea ritmului cardiac la jumătate este faptul că aceștia își aminteau de la stadiul de făt înlănțuirea de note, după cum se explică în jurnalul PLoS ONE.

Auzul fătului se dezvoltă în ultimele 3 luni de sarcină, fiind aproape complet dezvoltat cu cinci săptămâni înainte de naștere. Așa se explică de ce este periculos pentru făt ca mama să lipească de pântec un dispozitiv "gălăgios" pentru ca "micuțul" să audă.