mamaplus

Ai crezut că femeile mănâncă în sarcină ”cât doi”? Nu este chiar așa

0
//
28.01.2020

Există zile în care sigur te vei simți înfometată și vei zice că ești în stare să mănânci și un cal, nu e tocmai indicat să o faci. Ideea că în timpul sarcinii femeia trebuie să mănânce cât pentru doi, este absolut falsă. În realitate, din femeile care mănâncă pentru doi în perioada sarcinii, multe ajung să regrete, acumulând kilograme în plus, mai mult decât obișnuit pentru o sarcină.

Cu toate acestea, e firesc să crești numărul de nutrienți pe care corpul îi primește, iar asta înseamnă și creșterea numărului de calorii.

Dar acest lucru înseamnă adăugarea de cca 300 kcal pe zi, echivalentul unei felii de pâine integrală cu unt de arahide, în niciun caz să dublezi aportul de calorii.


Ce riști dacă mănânci „pentru doi” în sarcină

Dacă acumulezi prea multe kilograme în plus pe perioada sarcinii, crești riscul de apariție a diabetului gestațional, a durerilor de spate, creșterea tensiunii. În plus, în cazul în care dezvolți diabet gestațional, riscul de a fi necesară cezariana la naștere crește și el, deoarece copilul va fi mai mare.

La polul opus, dacă nu e bine nici să îți impui niște restricții alimentare și să nu mănânci sufficient. Acest lucru poate duce la greutatea scăzută a fătului la naștere, naștere prematură, întârzieri în dezvoltare și boli cronice apărute la bebeluș.