mamaplus

8 greșeli pe care le fac femeile gravide, în special la prima sarcină

0
//
10.08.2020

Ești însărcinată și îți dorești ca tot ce faci să fie perfect astfel încât micuțul din burtică să aibă parte de tot ce e mai bun. Și este firesc să fie așa! Mai multe mame experimentate au prezentat o listă de 8 greșeli nevinovate pe care femeile gravide le fac, în special atunci când este vorba despre prima sarcină. Ești curioasă să le afli?

1. „Mă gândeam numai la camera bebelușului și la ce hăinuțe să-i iau”

„Aproape toată sarcina m-am gândit la cum să fac să arate camera bebelușului și la lucrurile de care va avea nevoie. Bineînțeles că este important să te gândești la un moment dat și la aceste lucruri și e distractiv să-i alegi lucruri drăguțe, dar nu sunt chiar atât de importante și nu e nevoie de mult timp și energie. Mai bine mă concentram pe naștere, pe cum să mă pregătesc de travaliu, pe cum voi îngriji bebelușul după naștere, cine mă va ajuta, să mă informez despre alăptat sau cum să-l ajut pe bebeluș să adoarmă etc.”

2. „Nu am avut niciun fel de formulă acasă”

„Mi-am zis că o să alăptez și că totul o să fie bine. Că e firesc. Ei bine, nu a fost chiar atât de firesc. Ci chiar greu, în cazul meu. Iar până am înțeles cum să mă descurc cu alăptatul, bebelușul plângea de foame, până m-am muls și mi-a venit cum trebuie laptele a cam durat, iar câteva doze de formulă chiar m-au ajutat. Eu zic să ai o cutie de formulă în casă, pentru orice eventualitate, chiar poate fi o idee bună. După aceea am alăptat fără nicio problemă.”

3. „Să ai un dulăpior plin de hăinuțe pentru bebeluș”

„Te asigur, nou-născutul nu va insista să aibă botoșei când îl vei aduce pentru prima dată acasă. Bebelușul tău nu va plânge pentru că nu va avea body-ul asortat cu pantalonașii, pentru că nu va avea păturică nu știu de care sau cel mai trăsnet cărucior. Vei descoperi că bebelușul tău crește incredibil de repede, că vei prefera hăinuțele care se îmbracă repede, care îi sunt comode și mai ales, că de multe lucruri cel mic chiar nu va avea nevoie.”

4. „Adio, cofeină!”

Redu cantitatea de cofeină, dar asta nu înseamnă că dacă poftești o dată la câteva zile nu poți bea o cafea. O ceașcă de cafea la 2-3 zile nu o să-ți dăuneze cu nimic. Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie susține că 200 mg de cafeină pe zi este în regulă.

5. „Am fost foarte secretoasă cu cei din familia mea atunci când am rămas însărcinată”

„Nu trebuia să fiu atât de secretoasă față de cei mai dragi oameni din lume: părinții, frații și surorile mele. Ei sunt cei cu care vorbesc des, mă văd des, care mă cunosc atât de bine. Este în regula ca ei să știe de la început că sunt însărcinată. Dacă lucrurile nu vor fi ok cu sarcina, tot ei vor fi cei care îmi vor oferi suportul. Totuși, sunt oamenii mei dragi!”

6. „Mi-am anunțat sarcina pe rețelele sociale mult prea devreme”

„Mi-am zis, sunt însărcinată în 12 săptămâni, pot să le spun tuturor, fără a mă gândi că totuși este mult prea devreme. Dacă ceva s-ar putea întâmpla, mi-ar fi fost mult mai greu să depășesc momentul știind că toți din lista mea știu prin ce trec. Recomand să aștepți ceva mai mult până anunți sarcina pe online.”

7. „Am luat prea multe scutece de nou-născut”

„La ce oare m-am gândit atunci când am luat o cutie mare cu mai multe pungi de scutece pentru nou-născuți? Pentru că am folosit doar câteva, în doar câteva zile a trebuit să-i iau o mărime mai mare, pentru că puiul meu a avut o greutate mai mare la naștere, în plus mi-am dat seama că el crește... vertiginos! Nu lua mai mult de un pachet de scutece, să vezi exact de care și ce mărime are nevoie copilul tău.”

8. „Am încercat să fiu și să fac totul perfect!”

„Bineînțeles că atunci când ești însărcinată încerci să-i oferi bebelușului din burtică tot ce-i mai bun. Am încercat să fiu gravida perfectă: să citesc toate cărțile despre parenting, să mănânc numai alimente super-sănătoase, fără abateri, să fac mișcare și tot așa. Este minunat să te îngrijești de sănătatea ta și a copilului, dar să nu fii atât de preocupată de perfecțiune încât să eviți să te bucuri de ciocolată, să nu te relaxezi cum i se cuvine unei graviduțe și să nu te bucuri de micile beneficii pe care ți le aduce perioada de sarcină.”