Sarcina este o perioadă extrem de frumoasă din viața unei femei. Ea vine la pachet cu multe momente deosebite, dar și cu reguli stricte de care ar trebui să țină cont o viitoare mamă. Alimentația gravidei este extrem de importantă, iar ingredientele ar trebui alese cu grijă, pentru că unele dintre ele ar putea avea un efect nu tocmai bun asupra sănătății mamei și a fătului. Află în continuare care sunt alimentele interzise în perioada sarcinii.

Lactatele nepasteurizate

Dacă nu sunt pasteurizate, lactatele pot conține Listeria, o bacterie care crește riscul de pierdere a sarcinii.

Carnea crudă

Peștele crud, în special, poate fi infestat cu mercur, ceea ce poate afecta bebelușul.

Maioneza

Așa cum pestele poate fi infestat cu mercur, sau lactatele cu Listeria, ouăle pot avea Salmonella. Tocmai de aceea sunt de evitat produse precum maioneza sau orice alt preparat gătit cu ouă crude.

Alunele de pădure

Fiind un aliment alergenic, este posibil ca unele femei să dezvolte o astfel de alergie pe perioada sarcinii. De aceea este recomandat să eviți consumul lor atât timp cât ești gravidă.

Cantități mari de zahăr și sare

Excesele nu fac bine în general, cu atât mai mult când ești gravidă. Când vorbim de sare și zahăr în timpul sarcinii, consumul lor în cantități exagerate poate duce la probleme de dezvoltare a fătului.