Se pare că există multe motive pentru care femeile gravide ar trebui să se trateze cu ciocolată. Acest lucru se datorează faptului că minunatul desert ascunde o varietate de beneficii. Potrivit studiilor, ciocolata nu numai că scapă femeile gravide de stres, ci îi ajută şi pe cei mici să fie fericiți. Atenție, ne referim strict la ciocolata neagră!

Sunt aproape 140 de studii realizate în ultimii 40 de ani care au ca personaj principal ciocolata şi beneficiile ei. Unul dintre ele, realizat la Universitatea din Copenhaga, spune că ciocolata diminuează apetitul pentru alimente nesănătoase. O altă veste bună consta în faptul că s-a ajuns la concluzia că ea scade riscul morții dintr-o cauză cardiovasculară cu 19 procente. Vestea proastă este că, pentru a îmbunătăți sănătatea şi pentru a avea acea stare de bine (nu de alta, dar este demonstrat că anandamida din compoziția ciocolatei are efecte similare cu cele ale marijuanei!) ai nevoie de doar 6,7 grame/zi. Echivalentul unui pătrățel de două, trei ori pe săptămână. Se pare că un consum mai mare duce la dispariția beneficiilor.

Ajută la prevenirea preeclampsiei

Preeclampsia este una dintre cele mai comune cauze de naştere prematură. Această situație apare la femeile gravide şi este adesea caracterizată prin tensiune arterială ridicată. Atunci când se ridică tensiunea arterială unei femei însărcinate, acest lucru poate duce la convulsii, coagularea sângelui precum şi provocarea unor leziuni la nivelul ficatului. În unele cazuri, preeclampsia poate determina blocajul rinichilor. Conform rapoartelor din Annals of Epidemiology, cu toate acestea, conținutul de teobromină din cacao poate ajuta la prevenirea acestei condiții. O cercetare realizată în cadrul Universității Yale conchide faptul că femeile care consumă ciocolata regulat sunt cu 50% mai puțin susceptibile de a suferi de preeclampsie în timpul sarcinii.

Reglează tensiunea arterială

Pudra de cacao, care este folosită pentru a face ciocolată, conține teobromină care ajută la reglarea corectă a tensiunii arteriale în rândul femeilor gravide. Această componentă din ciocolată poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale prin sprijinirea dilatării vaselor de sânge.

Te ajută să naşti copii mai fericiți

Cercetătorii din Finlanda susțin că ciocolata poate influența şi comportamentul bebeluşilor. Rapoartele din revista New Scientist au subliniat faptul că femeile gravide care consumă ciocolată sunt mai susceptibile de a da naştere la copii mai fericiți şi mai plini de viață. Studiul a fost realizat cu ajutorul a peste 300 de femei gravide. Cercetătorii au observat diferențe mari între femeile gravide care au mâncat ciocolată în timpul sarcinii şi cele care nu au consumat.

Conține antioxidanți şi nutrienți

Ciocolata este bogată în flavonoide, despre care se consideră că ar conține antioxidanți puternici. Femeile însărcinate pot beneficia de proprietățile antioxidante ale flavonoidelor în mod special în îmbunătățirea imunității. Ea poate combate, de asemenea, anumite tipuri de cancer şi oferă ajutor în sistemul cardiovascular.