Până a deveni mămici, puține femei își dau seama cât de mult le va schimba maternitatea. Află 4 lucruri surprinzătoare care se întâmplă în timpul sarcinii!

4 mistere ale sarcinii. Nu le știai nici tu!

Părul crește mai repede

Hormonii de natură masculină suferă o creștere importantă de-a lungul sarcinii, iar pilozitatea crește și ea odată cu aceștia. Este posibil să observi că părul de pe corp crește mai repede decât de obicei, iar culoarea se poate intensifica. Tot acest proces revine la normal odată ce bebelușul vine pe lume.

Alunițele se înmulțesc

Estrogenul și hormonii de creștere au o activitate mult mai intensă în timpul sarcinii și au un proces mai accelerat decât în mod normal. Alunițele de pe corp sunt și ele în raza lor de acțiune, așa că acestea devin mai închise la culoare, mai mari și mai multe. Procesul se stopează automat după naștere.

Îngroșarea vocii

Pare că toate aceste lucruri se datorează haosului în care hormonii se află în timpul sarcinii. Pentru îngroșarea vocii sunt “de vină” hormonii masculini care au o activitate mai intensă atâta timp cât ești gravidă. Este posibil ca după sarcină, vocea să rămână un pic mai groasă decât înainte, dar acestea sunt doar cazuri izolate.

4 mistere ale sarcinii. Nu le știai nici tu!

Sensibilizarea gingiilor

Modificările hormonale care au loc în timpul sarcinii duc la creșterea fluxului sanguin, ceea ce poate determina sângerarea gingiilor sau cel puțin sensibilizarea acestora.

Voi ce lucruri interesante ați descoperit despre corpul vostru în timpul sarcinii?

Sursa: kidz.garbo.ro