Studiul realizat de o echipă de cercetători americani, a dovedit că cel puțin jumătate din femei rămân însărcinate după ureche, nu merg la medic înainte de sarcină și nu aplică nici un fel de măsuri care să susțină și să protejeze sarcina.

mamaplus

În plus, aproape jumate din femei au convingeri eronate despre fertilitate. Mai mult de jumătate dintre femeile aflate la vârsta reproducerii nu au discutat despre tema sarcinii cu un medic, în timp ce 30% dintre acestea nu au mers la ginecolog decât cel mult o singură dată în ultimul an.

Aceasta este cea mai îngrijorătoare concluzie la care a ajuns un studiu în care au fost chestionate mai bine de 1.000 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani. Dintre femeile chestionate, doar 25% știau ce efecte poate avea asupra sarcinii o boală cu transmitere sexuală, obezitatea, fumatul sau o serie de medicamente uzuale.

Jumătate dintre femei cred că mai multe partide de sex pe zi cresc șansele de a rămâne însărcinată, iar mai mult de o treime trăiesc cu impresia că anumite poziții sexuale favorizează fecundarea. Doar 10% dintre femei știu că actul sexual de dinainte de ovulație crește șansele de a rămâne însărcinată.

Studiul mai arată că prea puține femei (sub 40%) iau vitamine prenatale și prea puține femei acordă importanță unei diete sănătoase înainte de concepere și după. Un alt detaliu pe care l-a scos în față acest studiu este faptul că prea multe femei întârzie prima sarcină după 30 de ani și neglijează pregătirea pentru sarcină atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

"Pregătirea pentru sarcină le poate ajuta pe femei să conceapă mai repede, să aibă o sarcină ușoară și să aducă pe lume un copil sănătos. Pregătirea pentru sarcină influențează pozitiv nașterea și le ajută pe femei să facă față mai bine și mai ușor modificărilor uluitoare din cursul sarcinii, dar și rapidității producerii acestora", spune Sheryl Ross, unul din medicii implicați în acest studiu.

Sursa