Stephen și Rachel provin din Montgomery, Powys, Țara Galilor. Cei doi s-au cunoscut în 2000. Stephen are 55 de ani acum și este fost polițist, iar Rachel are 41 de ani. Amândoi au crezut că nu vor apuca să vadă ziua când vor deveni părinți, dar au reușit, după mai bine de două decenii. Ei îl au acum pe micuțul Oliver.

"Ne-am dorit foarte mult să fim părinți când ne-am cunoscut, dar toate păreau să fie împotriva noastră. Când am înțeles că cel mai probabil asta nu o să se poată, a fost devastator, dar am mers împreună înainte", au spus ei.

Timp de 21 de ani, Stephen și Rachel au crezut că nu pot concepe un bebeluș. Medicii le-au spus că șansele să se întâmple acest lucru sunt aproape inexistente pentru că și Stephen, și Rachel au anumite afecțiuni medicale. Rachel are sindromul ovarelor polichistice (SOP) de când era adolescentă, care reduce fertilitatea, iar Stephen, care are diabet zaharat de tip 2, a suferit o operație la 18 ani la una dintre glandele genitale, operație care i-a scăzut drastic șansele de reproducere.

Stephen și Rachel susțin că au devenit părinți în momentul în care bărbatul a scos pâinea și alte produse de panificație din alimentație

Stephen și Rachel susțin că viața lor s-a schimbat în septembrie 2020. Stephen a încetat atunci să mai mănânce pâine și alte produse de panificație pentru a combate infecțiile cu drojdie, care apăreau ca o complicație a diabetului lui de tip 2.

mamaplus

"Mâncam pâine toast dimineața, la prânz luam un sandvici"

O infecție cu drojdie poate provoca în mod obișnuit infecții fungice. Aftele sunt o astfel de infecție fungică și pot crește în gură, gât și părți intime ale corpului. Totodată, aftele și alte infecții cu drojdie sunt mai frecvente la persoanele cu diabet, dacă acestea nu își mențin un nivel de zahăr controlat în sânge. Stephen spune că se confrunta cu afte și balanită.

După ce acesta a renunțat complet la acele alimente, singurul lucru care s-a schimbat în dieta lui, a relatat The Sun, bărbatul a fost uimit să vadă că infecțiile cu drojdie dispar. Câteva luni mai târziu, soția lui Stephen afla că este însărcinată. Când a ajuns la spital, ea a crezut, inițial, că are o piatră la rinichi.

"Soția mea este în extaz, iar eu plâng în fiecare zi. E cel mai frumos sentiment din lume", spune bărbatul.

Pe 1 iulie 2021, Rachel l-a născut pe Oliver prin cezariană. 

"Îmi vine să ies și să strig lumii să nu renunțe la speranță. Nu știi niciodată, pur și simplu. Fiecare om este diferit, corpurile noastre se schimbă. E incredibil mai ales că Rachel are acea afecțiune medicală, e trecută de 40 de ani, se apropie de menopauză. Ea are problemele ei, eu le am pe ale mele, mai este și mama mea de 84 de ani care locuiește cu noi și care are probleme de sănătate", mărturisește proaspătul tătic.

mamaplus