Femeile care își doresc să devină mame în viitorul apropiat ar trebui să aibă grijă la alimentația zilnică și mai ales la o serie de produse care ar trebui să fie nelipsite din meniu. Printre ele este și avocado – o sursă de nutrienți absolut necesară fiecărei femei aflate la vârsta fertilă. Specialiștii în nutriție spun că în cazul în care incluzi avocado în dieta ta obișnuită și folosești ulei de măsline, șansele de a rămâne însărcinată cresc considerabil, mai ales în cazul femeilor care au optat pentru soluția fertilizării in vitro.
Avocado conține numeroși nutrienți necesari pentru organismul femeilor care își doresc să rămână însărcinată. Este vorba despre vitamina A, potasiu, folați, antioxidanți și fibre.
Cercetătorii arată că alimentele ce fac parte de regulă dintr-o dietă tipic mediteraneană triplează șansele de succes al tratamentelor pentru fertilitate. Potrivit unui studiu realizat recent, grăsimile monosaturate, regăsite în uleiul de măsline, nuci sau semințe, au efecte benefice în cazul viitoarelor mame.
În urma studiului s-a arătat că femeile care consumau alimente bogate în grăsimi monosaturate aveau șanse de 3.4 ori mai mari de a avea un copil decât cele care nu consumau astfel de alimente. De cealaltă parte a baricadei se aflau femeile care mâncau preponderent alimente bogate în grăsimi saturate, găsite în unt și carne roșie, produceau mai puține ovule viabile.
Cercetătorii americani cred că grăsimile monosaturate, cunoscute deja pentru efectul protector pe care îl au asupra inimii, pot îmbunătăți fertilitatea și pot ajuta la reducerea inflamațiilor din organism.