Deja s-au identificat câteva poziții sexuale extrem de utile în a obține o sarcină, iar medicii au atenționat viitorii părinți că sexul oricât și oricum nu ajută în acest scop dacă nu este făcut atunci când trebuie. Totuși există teorii care susțin că sexul dimineața sporește fertilitatea. Este sexul de dimineață soluția pentru a avea mai repede un bebe?

Sexul dimineața și fertilitatea: păreri pro și contra!

Există mai multe teorii cu privire la momentul cel mai bun din zi în care să faci sex pentru a rămâne mai repede însărcinată. Unii specialiști susțin că dimineața este momentul oportun, pentru că bărbatul ejaculează mai mulți spermatozoizi.

Pe de altă parte, alți experți susțin că acest lucru contează mai puțin în obținerea unei sarcini pentru că oricât de mulți ar fi, este nevoie doar de unul singur care să fertilizeze ovulul. Așadar influența ar fi mult prea mică.

Șanse mici de a rămâne gravidă dacă faci sex numai dimineața:

Diferența dintre numărul de spermatoizoizi eliminați în timpul unui act sexual pe parcursul zilei și unul dimineața este cam de 1 milion. Majoritatea specialiștilor afirmă că sunt slabe șansele ca acest fapt să facă diferența între a rămâne sau a nu rămâne însărcinată.

Deși pare un număr foarte mare de spermatozoizi în plus, în realitate surplusul nu este așa de mare. Nu există niciun studiu care să ateste că sexul dimineața este mai productiv din acest punct de vedere sau care să asigure că morfologia spermatozoizilor sau calitatea spermei este mai mare în cazul surplusului ejaculat.

Totuși, șansele nu sunt nici de neglijat. Ei nu susțin că nu există deloc șanse, ci că există aceleași ca în cazul în care un cuplu ar face sex în alt moment al zilei decât dimineața.

Șansele ar putea crește în cazul actului sexual realizat astfel dacă îți iei temperatura bazală în acel moment și constați că aceasta este mai crescută decât în mod normal. Acest lucru înseamnă că te afli foarte aproape sau chiar la ovulație, adică de perioada în care poți rămâne gravidă. Chiar și în perioada preovulației poți rămâne gravidă. Dacă te afli în astfel de momente și profiți și de faptul că partenerul ejaculează un număr mai mare de spermatozoizi dimineața, atunci această combinație ar putea ieși victorioasă cu o sarcină. Se poate spune în așa cazuri că sexul dimineața este un avantaj pentru instalarea sarcinii.

Condiții favorabile pentru a spori fertilitatea:

Dacă vrei cu adevărat să grăbești procesul instalării unei sarcini și să ai un bebe mai repede trebuie să urmărești alte semnale ale corpului tău și să faci sex numai după ce identifici câteva semnale:

  • perioada de ovulație; 

  • temperatura corporală bazală; 

  • modificarea poziției cervixului;

  • verificarea volumului și texturii mucusului cervical;

  • relaxarea în timpul sexului (sporește șansele de fertilitate);

  • poziția sexuală poate ajuta la grăbirea instalării sarcinii.