Dacă planificaţi o sarcină, probabil nu o dată v-aţi intrebat - ce moment al anului este cel mai bun pentru a concepe un copil, pentru a duce o sarcină mai ușor și cînd e mai bine de a se naşte? Despre sezonul şi timpul sarcinii vă propunem să discutăm mai în detaliu.

Concepeți vara - naşteţi primăvara

Sarcina în diferite perioade ale anului: avantaje şi dezavantaje

Avantaje:

O abundenţă de fructe și legume, în mod natural " vitaminizează" organismul viitoarei mame. Un bun început de sarcină!
O abundență de emoții pozitive, culori strălucitoare și emoții de vacanță. Cu alte cuvinte - atitudine psihologică perfectă, ceea ce e cel mai important pentru o sarcină şi o naştere ușoară.

Dezavantaje:

• Naşterea va avea loc primăvara, în perioada când organismul este mult mai susceptibil de a suferi de deficitul de vitamine. În aceleași condiții de limitare cu privire la vitamine, trebuie să înceapă şi alăptarea.

• Ultimul trimestru de sarcină va avea loc într-o perioadă destul de traumatică: gheața și noroiul cresc riscul căderilor.

Concepți toamna - nașteţi vara

Sarcina în diferite perioade ale anului: avantaje şi dezavantaje

Avantaje:

• Toamna în organism se acumulează suficiente vitamine, ba chiar înainte de naștere aveți timp pentru a reface echilibrul cu vitamine noi din cultura de fructe și legume proaspete.

Dezavantaje:

• În primul trimestru veţi avea parte de o perioadă nefavorabilă, asociată cu răceli și boli frecvente. Fătul poate fi vulnerabil la influențe infecţioase.

• În cazul în care nașterea va avea loc la mijlocul verii sau mai târziu, copilul va fi purtat în burta mamei pe vreme caldă. Înăduşeala și temperaturile ridicate pot provoca intoxicații (toxinele dăunătoare în loc să fie excretate, ele pot intra în fluxul sanguin). De asemenea, trebuie să urmăriţi echilibrul de apă, în caz contrar se poate " înşfăca" o deshidratare.

Concepeți iarna- naşteţi toamna

Sarcina în diferite perioade ale anului: avantaje şi dezavantaje

Avantaje:

• Oamenii de ştiintă din America, au descoperit că în timpul sezonului rece, la bărbaţi este îmbunătățită producţia de spermă, iar calitatea spermei este, de asemenea, semnificativ mai mare în timpul iernii.

• Al treilea trimestru trece cu ușurință și fără griji: sezonul cald va aduce o mulțime de vitamine și vă va salva să purtaţi haine groase şi grele.

Dezavantaje:

• În primul trimestru de sarcină trebuie să acordaţi o atenție deosebită sănătăţii, căci este o perioadă dintre anotimpuri, în special iarna-primăvara, vă aduce lipsă de vitamine și răceli.

• Principalul flagel aproape pentru toate gravidele - umflarea picioarelor, în special în etapele ulterioare. Deaceea vara, atunci când fătul este suficient de mare, vă mai și aduce atât de multe probleme şi starea dvs de sănătate.

• Când copilul se naște și va avea nevoie de plimbari zilnice pe stradă, cel mai probabil va fi deja rece - toamnă, primele ploi iar apoi şi gheața.

Primavara concepeți - nașteţi iarna

Sarcina în diferite perioade ale anului: avantaje şi dezavantaje

Avantaje:

• Este un anotimp minunat de a concepe, atunci când înfloreşte natura iar tu ai o dispoziţie bună. Şansele de a rămîne însărcinată sunt foarte mari primăvara.

• Cea mai mare parte a sarcinii va avea loc în timpul lunilor calde.

• Când este cel de-al treilea trimestru, ziua va deveni mai scurtă, iar corpul tău va fi capabil să producă suficientă melatonină ( dup cum este cunoscut, ea este produsă în întuneric și vă "ajută " să duceţi sarcina mai uşor).

Dezavantaje:

• Ultimul trimestru - vârful vremii rele, noroi și primul îngheţ. Acest lucru crește riscul traumatismelor.

• Hainele de iarnă complică şi mai mult greutatea sarcinii din ultimele luni.

• Perioada gripei şi a altor viroze.

După cum puteți vedea, fiecare anotimp are argumentele sale pro și contra. Cînd să vă planificaţi o sarcină, rămîne să decideţi dvs. Și cu siguranță nu este atât de important atunci când se produce concepția, ci este important ca sarcina să fie lipsită de evenimente neplăcute, precum și copilaşul să se nască sănătos și fericit.