Cercetătorii au descoperit că șansele de a avea un băiețel cresc dacă bebelușul este conceput toamna. Cuplurile care doresc o fetiță trebuie să știe că anotimpul cel mai potrivit pentru a o concepe este primăvara. Explicația constă în faptul că natura are grijă să compenseze ideea că, la naștere, băiețeii sunt mai vulnerabili decât fetițele, spun experții.

Din motive necunoscute, atunci când condițiile pentru sarcină și naștere nu sunt cele mai bune, se nasc mai multe fete și mai puțini băieți.

Cercetătorii italieni au demonstrat că natura compensează acest lucru într-un mod remarcabil, permițând ca în cele mai favorabile perioade ale anului să fie concepuți mai ales băieți.

Condițiile optime variază în funcție de latitudine, deoarece acestea sunt legate de lungimea zilelor și de temperatură. Cele mai bune condiții pentru a concepe un copil sunt întrunite atunci când ziua are 12 ore, iar temperatura medie este de 12 grade Celsius. Așadar, numărul maxim de concepții se înregistrează în perioade opuse de o parte și de alta a ecuatorului.

Echipa de cercetători, condusă de dr. Angelo Cagnacci, a ajuns la aceste concluzii studiind peste 14.310 nașteri înregistrate pe parcursul a șase ani.

„Oricare ar fi explicația, nu putem greși dacă spunem că natura, recunoscând că fetușii și bebelușii de sex masculin sunt mai vulnerabili decât cei de sex feminin. Încearcă să le dea băieților o șansă în plus, favorizând conceperea lor în perioade optime”, a explicat autorul studiului.