Dacă încerci să rămâi însărcinată o bună perioadă de timp, ai auzit probabil nu o singură dată recomandarea mamelor experimentate cu relaxarea. Ușor de zis, greu de făcut, nu-i așa? Ei bine, să știi că din fericire există un remediu pe care l-a testat cu succes o femeie și l-a împărtășit pe rețelele sociale.

Ai citit deseori despre faptul că stresul este un factor care contribuie la instalarea dificilă a unei sarcini, însă nimeni nu îți zice exact ce ai de făcut. Stresul te afectează subtil dar direct. Un studiu a identificat că femeile „stresate” (nivelul de stres măsurat după cantitatea de cortizon din salivă) au avut cicluri normale menstruale și nu au prezentat nici un fel de alte probleme care le-ar putea afecta fertilitatea. Și totuși, faptele vorbesc. Grupul femeilor „ne-strasate” din studiu care au urmat tehnici de management al stresului au avut nevoie de un timp mai scurt pentru a rămâne însărcinate.

Și totuși: ce să faci?

Dacă nu ești dispusă să te apuci să încerci tehnici noi de relaxare (meditație, controlul respirației etc.) poți încerca să te relaxezi printr-o metodă veche de sute de ani: un pahar de vin.

O tânără doctoriță și-a povestit experiența personală. Timp de 18 luni, femeia a încercat fără succes să rămână însărcinată. În tot acest timp s-a abținut de la consumul de alcool deoarece s-a temut să nu îi facă rău fetusului.

După toate aceste luni, într-o seară a deschis o sticlă de vin, a băut două pahare de vin roșu și a intrat într-o stare de relaxare. Seara aceea a fost seara în care a fost conceput copilul ei. Uitându-se retrospectiv, a realizat că principalul impediment a fost faptul că nu se putea destinde deloc și că cele două pahare de vin au făcut imposibilul posibil – să se lase în voia simțurilor.

Acum nu trebuie să te gândești că ai liber la alcool seară de seară, însă poți încerca într-o zi de weekend de exemplu să bei două-trei pahare de vin și să te bucuri cu toate simțurile de dragostea soțului tău.

Consumul moderat de alcool este binevenit, atât timp cât ai nevoie să te destinzi și să te bucuri din plin de proces.

Medicii mai spun că problemele apar în cazul unui consum săptămânal mare de alcool atât la femei cât și la bărbați. Ce înseamnă consum mare? Peste 10 unități de alcool pe săptămână pentru femei, adică mai mult de 10 pahare de vin. În sprijinul informațiilor vine și un studiu efectuat de Spitalul Universitar din Aarhus, Danemarca și publicat de American Journal of Epidemiology.