Cu siguranță chiar şi o persoană care nu are toate cunoştințele necesare în privința reproducerii ştie că sexul neprotejat poate duce la apariția sarcinii. Din acest motiv ne vine foarte greu să credem că o femeie poate rămâne însărcinată fără să fie penetrată, iar aici nu luăm în calcul fertilizarea in vitro sau alte metode.

Sammi Isabel şi-a spus povestea pe TikTok, iar filmarea a devenit instant virală. În video, Isabel povesteşte că la balul de absolvire s-a confruntat cu nişte crampe şi a realizat că menstruația îi întârziase. Deşi era virgină la acea vreme, a decis să facă un test de sarcină care ulterior a ieşit pozitiv. Într-un alt video, Isabel a insistat asupra poveştii sale şi a spus că „Vreau ca oamenii să înțeleagă că acest lucru este posibil”.

Isabel nu este prima femeie care trece printr-o experiență similară. Wathoni Anyassi a povestit pe canalul ei de Youtube că şi ea a rămas însărcinată când încă era virgină.

Numărul femeilor rămase însărcinate fără să facă sex, mai mare decât ți-ai putea imagina

În urma unor date publicate în BMJ s-a descoperit că din 7,870 de femei care au participat la un studiu, 45 de femei au mărturisit că au avut o sarcină în timp ce erau virgine şi care nu au fost produse prin fertilizare in-vitro. Cercetătorii au descoperit că aceste cazuri erau în rândul femeilor care nu au avut părinți care să vorbească cu ele despre viața sexuală şi controalele de rutină.

Himenul, acel țesut de mici dimensiuni aflat la începutul canalului vaginal, pentru a determina virginitatea este un subiect controverat, în special pentru că acesta se poate rupe atunci când foloseşti tampoane, în timpul unei examinări ginecologice sau chiar în timpul unor antrenamente intense.

Există riscul să rămâi însărcinată chiar şi dacă eşti virgină, dar aceste situații sunt foarte rare, deoarece spermatozoizii pot trăi în organism pentru un timp foarte scurt.

Cum poți rămâne însărcinată fără să faci sex?

Ca o sarcină să fie posibilă mai mulți factori sunt implicați, inclusiv penetrarea însă o sarcină poate apărea şi dintr-o joacă. Mai exact, acest lucru este posibil atunci când degetele ating penisul şi pe el se află spermatozoizi, iar mai apoi se intră în contact cu vaginul sau dacă se ejaculează lângă canalul vaginal. Câteva picături de fluid seminal conține numeroşi spermatozoizi şi este suficient ca aceştia să-şi găsească drumul către colul uterin.