Nu vă miraţi, nu este nicio greşeală în titlu. Dar ce au de-a face bunelul şi nepoţii dacă vorbim de contracepţie? Prin urmare, metoda biologică cu greu poate fi numită o metodă eficientă de protecție împotriva sarcinilor nedorite, dar planificare viitorul mostenitor al tronului, concentrându-se pe caracteristicile ciclului menstrual al femeii, este chiar foarte potrivit.
După cum ne spunea profesorul de ginecologie, din momentul apariţiei ciclului menstrual, şi până la menopauză, o femeie poate rămânea însărcinată în orice zi, pur şi simplu uneori această probabilitate este mai mare iar alteori mai mică. Da, da, medicina nu este o ştiinţă exactă, de aceea a face sex doar în zilele cu probabilitate mică este o ceva destul de extrem, şi depinde de noroc, aţi scăpat sau nu, e 50/50
Aşadar, pe ce se bazează metoda biologică?
Trebuie să se ştie cu exactitate maximă, când se produce ovulaţia, pentru a împiedica întâlnirea spermatozoidului cu ovulul sau din contra să se permită întâlnirea lor în cazul în care se doreşte o sarcină.
Cum să recunoşti când are loc ovulaţia?
Mai întâi să vă amintiţi de lecţiile de biologie, şi despre faptul că ovulaţia, adică maturizarea ovulului are loc la mijlocul ciclului. Dacă ciclul (adică din prima zi a menstruaţiei până în ultima zi a menstruaţiei) constituie 28 de zile, atunci cu ajutorul unor calcule simple vom determina că mijlocul ciclului este a 14-a zi. Aceasta şi este ziua "nesigură", plus 2 zile până şi 2 zile după ea (ovuluţia poate să se reţină un pic ), adică din 12 până pe 16 există cea mai mare probabilitate de a rămânea gravidă. dacă ciclul constitue 35 de zile, atunci trebuie să înţelegem că perioada "periculoasă" este alta. Pnetru o siguranţă mai mare a acestei metode trebuie de avut şi de completat regulat un calendar menstrual şi nu mai puţin de 8 luni trebuie calculata durata ciclului, (suma zilelor fecărui ciclul, împărţim la numărul de luni, şi primim durata medie), şi numai după aceasta- zilele ovulaţiei. dar să nu uităm faptul că spermatizoizii, pot trăi între 3 şi 8 zile în organismul femeii, iar ovulaţia poate avea loc puţin mai devreme sau puţin mai târziu. prin urmare în această situaţie suntem la voia întâmplării.
Există însă o metodă mai exactă de determinare a ovulaţiei-măsurarea temperaturii bazale, sau temperatura intestinului gros. În fiecare dimineaţa, la aceeaşi oră, fără a vă ridica din pat, introducem termometrul în anus, măsurăm temperatura şi o înregistrăm într-un grafic. Când observăm că 3 zile la rând temperatura este în creştere, trebuie să ştim că atunci are loc ovulaţia. Vă mărturisesc că senzaţiile sunt tari, în fiecare dimineaţa, necătând la necesităţile foziologice, ori nu ai voie să te ridici din pat, să stai cu termometrul 10 min in anus, cu toate astea, această metodă m-a ajutat să determin că ovulaţia mea este întârziată şi că efortul de a rămânea însărcinată trebuie amânat câteva zile.
Cât despre Metoda mucusului cervical am citit doar prin cărţi. Ea se bazează pe natura schimbătoare de mucus din cervix în timpul ciclului menstrual și este cunoscută ca o metodă de planificare familială naturală. După menstruație și înainte de ovulație mucusul cervical este absent sau prezent în cantităţi mici, cu o tentă de culoare albă sau gălbuie. În zilele pre-ovulatorii mucusul devine mai abundente și elastic, întinderea mucusului între degetul mare și arătător ajunge până la 8-10 cm, ovulația are loc la o zi după dispariția mucusului caracteristic ( perioada fertila continuă pentru încă patru zile după dispariția eliminărilor)
Metoda simptotermală reprezinta combinatia mai multor metode: metoda temperaturii bazale, metoda mucusului cervical la cere se poate adauga metoda calendarului.
O altă metodă biologică de prevenire a sarcinii nedorite se numește metoda amenoreei de lactație, adică, absența menstruației în timpul alăptării. Cu toate acestea, bazarea pe efectul contraceptiv al acestei metode este posibilă numai în condiții stricte: în primul rând - trebuie să alăptaţi complet ( fără hrănire suplimentară ), copilul ar trebui să fie pus la sân cel puțin de 7-8 ori pe zi , cu un interval de nu mai mult de 4 ore pe zi și 6 ore pe timp de noapte, a doua - este obligatori eabsenţa ciclului menstrual, și, în final ( și cel mai important ) - toate aceste reguli acţionează doar șase luni după naştere. Dar tineţi minte, chiar respectând toate aceste condiții, metoda nu oferă o garanție de 100%.
Aparte aş vrea să vorbesc despre actul sexual întrerupt. Dragi femei fie-vă milă de partenerii voştri. În primul rând chiar şi o picătură de spermă este de ajuns ca să rămâneţi însărcinate, în al doilea, partenerul dvs. trebuie să se descurce cu o mulţime de emoţii şi să întrerupă actul.
Mai rău este altceva. Dacă pentru un contact sexual obişnuit, ejaculare involuntară este o caracteristică normală - în momentul în care vă aflați în cel mai înalt stadiu de excitație, în cazul coitului întrerupt e total invers. Când bărbatul este la cel mai înalt nivel de excitaţie, el trebuie să facă un efort de a se opri și scoate penisul din vaginul femeii de a ejacula "afară . " In medicină, acest fapt este este caracterizat drept o stare în care o frânare bruscă înlocuieste excitarea sexuală. Anume aceasta, cred medicii, provoacă daune sistemului nervos central, încalcă mobilitatea proceselor nervoase, provoacă nevroze și tulburări ale organelor interne, inclusiv prostata. De asemenea, suprimarea permanentă mai târziu duce la erectie, care se poate agrava și duce la ejaculare prematură și poate atrage în cele din urmă impotenţa.
Mai mult decât atât, unele surse arată că, aproximativ 50% dintre barbati care au fost diagnosticate cu prostatita, au folosit ca metodă de contracepţie în mod constant contactul sexual întrerupt.
Și dacă nu vă pasă de bărbatuş de lângă dvs, vedeţi alte date. Statistica spune că cele mai multe femei care nu au avut niciodată orgasm, se protejau anume în acest fel. Uneori, un bărbat se excită atât de tare, încât partenera sa nu are timp să primească plăcere pe deplin. Dacă o astfel de situație se va repeta în mod regulat, este posibil ca cei doi să se despartă sau femeia va deveni frigidă. Nu mai zic nimic despre infectiile cu transmitere sexuala, deoarece această metodă nu vă protejează împotriva lor.
Deci, citiți, consultaţi-vă, analizaţi argumentele pro și contra, și primiţi plăcere!
Autor: Ludmila Barbova