Dacă vă doriți mult un copil, însă sarcina întârzie să apară, ai la îndemănă o cale foarte simplă prin care poți crește fertilitatea masculină. Există o combinație întreagă de factori care face că masajul umerilor bărbaților să ducă la creșterea fertilității acestora.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că un masaj suedez de 15 minute la nivelul umerilor și al gâtului bărbaților este în măsură să crească numărul și vitalitatea spermatozoizilor, iar testele au probat acest aspect.

Oamenii de știință au pornit de la teoria conform căreia relaxarea profundă reduce nivelurile de cortizon, hormonul responsabil pentru inducerea stresului, și crește producția de spermă și, implicit, numărul de spermatozoizi sănătoși.

Este bine cunoscut faptul că stresul este unul din cei mai mari inamici ai fertilității, atât în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților și că relaxarea, prin metode care exclud medicamentele, alcoolul și orice alte substanțe din această categorie are ca efect creșterea fertilității.

Testele care au dus la concluzia că masajul gâtului și umerilor bărbaților are ca efect creșterea fertilității au plecat de la identificarea cauzelor care duc la scăderea fertilității.

Una peste alta informația poate să fie utilă, pentru că esențial de spus este că efectul acestui masaj este imediat și durează pentru o destul de scurtă perioadă de timp.