Există, în urma cercetărilor ştiințifice, câțiva paşi de urmat care pot decide sexul copilului tău. Dar ştii ce trebuie să faci atunci când se apropie ovulația?

În primul rând, trebuie să stabileşti data ovulației. La o menstruație care vine normal, la 28 de zile, ovulația are loc în zilele 12-15. În această perioadă, densitatea mucusului cervical creşte, având o consistență mai densă, pot apărea dureri în zona abdominală sau la spate, creşte sensibilitatea sânilor şi apetitul sexual. Pentru a fi sigură de frecvența şi echilibrul menstrual, e bine să îți calculezi în fiecare lună data în care începe ciclul menstrual, fie prin metoda clasică a calendarului, fie cu noile aplicații mobile.

După ce ai stabilit data la care ovulezi, trebuie să ții cont de câteva reguli ale geneticii: băiatul este determinat de o pereche de cromozomi XY, iar fetele de perechea XX. Spermatozoizii Y sunt cei mai rapizi, dar, în acelaşi timp, extrem de fragili. Pentru a creşte şansele să naşti băiețel, e recomandat să faceți dragoste în ziua ovulației sau cu doar câteva ore înainte.

Astfel, spermatozoizii de tip Y vor ajunge să fecundeze primii ovului, deoarece cei de tip X sunt mult mai lenți, dar mai rezistenți. Aşadar, cea mai importantă regulă este să ştii ziua exactă în care începe ovulația. Există, în acest sens, şi dispozitive la farmacie care pot stabili dacă ovulezi sau nu. Dacă aceasta este reglată „după ceas”, nu vei întâmpina probleme, însă dacă ciclul este neregulat, va fi ceva mai dificil.

Şi regimul alimentar poate influența sexul copilului. La finalul anilor ’70, un celebru medic ginecolog francez, Dr. Papa, a demonstrat că viitoarea mămică trebuie să mănânce alimente bogate în sodiu şi potasiu pentru a avea băiat: mâncăruri sărate, apă minerală naturală şi carbogazoasă, carne de vită şi peşte, mezeluri bio, fructe uscate precum prune, caise şi smochine, cartofi, ciuperci, leguminoase şi prăjituri. El recomandă reducerea consumului de lactate, fructe de mare, ouă şi oleaginoase. 

Poziția în timpul actului sexual are şi ea „un cuvânt de spus”

Spermatozoizii Y, fiind cei mai rapizi, au nevoie să li se faciliteze accesul la ovul. Ceea ce înseamnă că o penetrare profundă poate favoriza ajungerea mult mai rapidă a spermatozoidului masculin, crescând şansele de a avea băiat. Şi orgasmul femeii joacă un rol important, căci contracțiile vaginului ajută urcarea spermatozoizilor.