Abia aștepți să cumperi primele fustițe roz și să îi împletești părul? Înseamnă că ți-ai dori tare mult să rămâi însărcinată cu fată.

Nu există nicio metodă care să îți garanteze că vei rămâne însărcinată cu fată, însă există două metode cu iz științific ce pretind a avea un grad de succes în selecția sexului de către părinți. Iată cum trebuie să procedezi dacă vrei să rămâi gravidă cu fată!

Metoda Shettles

Metoda a fost dezvoltată de un medic care pretinde că părinții pot influența sexul viitorului bebeluș. În acest caz, metoda doctorului Shettles, ce există încă din anii 60, se pare că ar avea o rată de succes de 75% pentru părinții care își doresc să conceapă o fetiță. Medicul era de părere că, pentru a rămâne gravidă cu fată, cel mai important aspect este sincronizarea.

Sexul bebelușului e determinat de tipul de cromozom purtat de spermă. Doctorul credea că sperma ce poartă cromozomi masculini înoată mai ușor, însă supraviețuiește pentru o perioadă mai scurtă de timp.
La polul opus, sperma responsabilă de concepția unei fete este mai lentă, însă e mai rezistentă în timp.

Potrivit medicului, pentru a rămâne însărcinată cu o fată, e necesar să ai raporturi intime cu două-patru zile înainte de ovulație. Până când ovulația are loc, doar sperma care poate concepe o fetiță ar mai rămâne pentru a fertiliza ovulul. Shettles mai sfătuiește că, dacă încerci să concepi o fată, să eviți sexul exact în ziua în care mucusul vaginal capătă aspectul de albuș de ou, deoarece acesta ar fi semn clar de ovulație.

E foarte important de reținut, totuși, că dacă eviți raporturile sexuale fix în acest interval, îți poți reduce complet șansa de a rămâne însărcinată, indiferent dacă ar fi băiat sau fată.

Metoda Whelan

La polul opus, există o altă metodă, care pretinde a avea o rată de succes de 57% pentru cuplurile ce încearcă să conceapă o fată. Dr. Whelan are o teorie diferită, anume că pentru a rămâne însărcinată cu o fată, e necesar ca raporturile sexuale să aibă loc cu 2-3 zile înainte de ovulație, iar pentru un băiat, cu 4-6 zile înainte de ovulație și până în ziua ovulației.

Cele două metode ale celor doi medici sunt complet opuse și ambele au parte de părinți care susțin că le-a adus bebelușul mult dorit, însă e greu de confirmat dacă rata de succes are vreo legătură cu metoda aplicată sau dacă este o pură coincidență.

Poziții ideale pentru a concepe o fată

Așa cum pentru a concepe un băiat sunt necesare poziții care permit o penetrare cât mai profundă, pozițiile care asigură o penetrare superficială sunt ideale pentru a concepe o fată. Acest lucru controlează distanța ejaculării față de col. Astfel, evitând penetrarea adâncă, poți preveni sperma purtătoare de cromozom Y să ajungă la ovul, dându-i o șansă mai mare spermei purtătoare de cromozom X să reziste mai mult timp și să fertilizeze ovulul.

Evită orgasmul

Se presupune că evitarea orgasmului feminin ar putea ajuta la conceperea unei fete. Organismul femeii secretă o substanță alcalină după orgasm, ce ajută sperma răspunzătoare de conceperea unui băiat să supraviețuiască mai mult.

Consumă mai multe legume

Includerea mai multor legume și fructe în dietă ar putea spori șansele de a concepe o fată. Unii oameni cred chiar că o dietă vegetariană, bogată în spanac, nuci și broccoli, poate ajuta dacă vrei să rămâi însărcinată cu fată.

Baia de dinainte

Unii oameni cred, de asemenea, că spermatozoizii care ar putea concepe un băiețel sunt mai sensibili la căldură. Așadar, o baie caldă înainte de sex ar putea crește șansele de a avea o fată.

Pentru majoritatea cuplurilor, cel mai important aspect în ceea ce privește viața de părinte este să aibă un copil sănătos, indiferent de sex. Dacă totuși îți dorești mult o fetiță, încearcă metodele de mai sus, eventual combinate, fiind conștientă că ele nu se bazează pe dovezi științifice clare, ci sunt mai degrabă teorii nedemonstrate.