Cu toate că încearcă tot felul de recomandări venite de la specialiști sau prietenele care au născut deja, unele femei nu reușesc să rămână însărcinate. Deși nu garantăm că metoda menționată în acest articol va da rezultate încă din prima lună, încercarea vină n-are și nu aveți nimic de pierdut. De asemenea, această metodă nu înlocuiește vizita la medicul ginecolog.

Așadar, cum să folosești cupa menstruală pentru a-ți mări șansele de a concepe un copil? După contactul intim, petrecut cât mai aproape de ziua ovulației, cupa menstruală trebuie introdusă în vagin cât mai aproape de col, pentru a păstra lichidul seminal în interior, în contact cu colul uterin, cât mai mult timp.

Dispozitivul ecologic poate fi de mare folos când încerci să obții o sarcină. După fiecare contact sexual neprotejat, milioane de spermatozoizi concurează pentru a ajunge la ovulul eliberat în luna respectivă. Cupa menstruală le poate împiedica ieșirea din vagin și poate facilita ascensiunea acestora către uter, unde spermatozoidul întâlnește ovulul.

Spermatozoizii trăiesc în medie 3 zile. Cu cât stau mai mult timp în apropierea cervixului, cu atât e mai mare șansă ca unul dintre ei să urce către ovul.

Mult succes!