Vrei să ai o familie cu mulți copii? Ei bine, oamenii de știință susțin că numărul de frați ai bărbatului tău poate fi un indicator înalt de fertilitate. Cum e posibil asta, îți explicăm imediat.

Cercetătorii au descoperit că bărbații cu frați sunt probabil să fie mai productivi și mai fertili, relatează ziarul The Guardian. Experții de la Universitatea din Sheffield au evaluat familiile a 500 de bărbați.

„Cu cât un bărbat are mai mulți frați (nu surori), cu atât spermatozoizii sunt mai rapizi, crescând probabilitatea fertilității. O mulțime de frați sunt, de asemenea, un indiciu că părinții bărbatului au gene puternice ale fertilității masculine, iar apoi vor fi transmise fiului. Rezultatele sunt foarte surprinzătoare și ar putea oferi informații genetice despre motivul pentru care unii bărbați sunt mai fertili decât alții”, spune dr. Allan Pacey, unul dintre cercetătorii de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.

Experții au subliniat, de asemenea, că rezultatele nu au însemnat că bărbații cu un număr mare de surori ar trebui să se îngrijoreze și nu au verificat dacă femeile cu multe surori ar putea fi mai fertile, deoarece este mult mai dificil.

Vrei să concepi un copil? Aceste alimente măresc calitatea spermei

Când un bărbat vrea să conceapă un copil, evident, sperma este importantă. Dar mai mult, sănătatea spermatozoizilor depășește doar conceperea. Calitatea spermatozoizilor joacă, de asemenea, un rol în sănătatea sarcinii generale și, eventual, a copilului. În studiile efectuate pe șoareci, stresul și obezitatea la șoarecii de sex masculin au modificat genele purtate în sperma lor.

Cât timp este necesar pentru a rămâne însărcinată?

Ei bine, mulți factori diferiți iți afectează șansele de a rămâne însărcinată și este, de asemenea, un lucru foarte individual, dar există o serie de factori care pot influența timpul de care este nevoie pentru a rămâne însărcinată. În mod normal, cuplurile care ”se pun pe treabă” vor concepe un copilaș într-un an, în cazul în care desigur, au relații sexuale neprotejate în mod regulat.

În mod statistic, există aproximativ 84 de conceperi din 100 de relații într-un an și aproximativ 92 de conceperi din 100 de relații ce durează până la doi ani.