Oamenii de știință de la The Royal Society din Londra au descoperit că ceea ce mănânci la micul dejun ar putea influența sexul copilului! Autorii studiului au analizat 740 de femei însărcinate și au făcut o lista cu ce au mâncat acestea înainte de a afla că vor avea un copil. Ei au descoperit că cele care consumau alimente bogate în potasiu și mai multe proteine și carbohidrați au șanse mari să conceapă băieței.

Mai mult, studiul a arătat că femeile care au consumat mai multe cereale la micul dejun înainte de conceperea copilului, aveau și ele șanse ridicate de a concepe băieți.

"Dacă vreți un băiat, trebuie să aveți o dieta sănătoasă cu un aport caloric ridicat, inclusiv la micul dejun. 59% dintre femeile care au consumat cereale zilnic au avut băieți, comparativ cu doar 43% dintre cele care au manancat mai puțin de un castron cu cereale pe săptămână," a explicat coordonatoarea cercetării, Fiona Matthews.

Și cum rămâne cu femeile care își doresc fetițe?

Între timp, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Maastricht a constatat că femeile care doresc o fiică nu ar trebui să consume prea multe alimente bogate în potasiu.

Mai mult, 173 de femei care au dorit să conceapă o fetiță au fost examinate și au fost sfătuite de cercetători să scoață sarea din dieta lor și să consume cât mai multe lactate. Ei au descoperit că 80% dintre femeile care au urmat aceasta dieta au conceput o fetiță.

"Rezultatele arată că atât respectarea dietei cât și calendarul cresc probabilitatea să ai o fată, dar impactul cel mai important îl are dieta", a declarat un purtător de cuvânt al Universității Maastricht.

Dar trebuie să fii atentă, indiferent dacă vrei să concepi o fată sau un băiat, dieta unei femei însărcinate trebuie să fie echilibrată și să includă legume și fructe.

Alimente bogate în potasiu

O dietă echilibrată și diversificată asigură în mod normal aportul suficient de potasiu, de aceea medicii nutriționiști nu recomandă întotdeauna preluarea mineralului din suplimente alimentare (caz în care supradoza este posibilă). Doza zilnică de potasiu recomandată, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, este de 4,7 grame.

Potasiul se regăsește în cartofii dulci, banane, ciuperci, somon, avocado, roșii, fasolea albă, pepenele roșu și spanac.