Știați că Uniunea Sovietică, la începutul existenței sale, a fost prima care a legalizat avortul, cu câteva decenii înainte ca această operație să fie recunoscută şi legalizată în Europa. Nu știu, poate că acum 30 de ani, avortul era o operație de rutină pe care femeile sovietice, fara scrupule, o făceau la pauza de prânz ca pe ceva absolut firesc, cum ar fi manichiura, sau aranjarea părului. Dar eu nu-mi pot imagina cu astăzi, când contraceptivele par a fi mai multe decât vitaminele, o femeie sănătoasă poate să-şi ucidă copilul, chiar dacă nu s-a născut încă, doar pentru ca " a face sex cu prezervativ este ca şi ai mânca în el borş " sau " să iei pastile în fiecare zi este mai rău decât a merge, în  caz de ceva, la "curățare".

Cel mai rău este faptul că avortul este socotit de către fetele tinere, o metodă de a controla natalitatea. Ele nici măcar nu sânt căsătorite, de facto generaţia următoare, viitorul nostru, care merge uşor la o crimă, doar pentru că mama nu le-a vorbit la timp despre contracepţie. Metoda "până la nuntă în niciun caz", chiar dacă conține un sâmbure de adevăr, nu se referă la conversațiile despre protecția împotriva sarcinii nedorite. Orice mamă este obligată să-i explice fiicei ei adevărul simplu - avortul, oricât de frumos ar fi numit, nu înseamnă altceva decât uciderea planificată .

Avortul- să omori pentru a trăi

Fiecare femeie ar trebui să fie conștientă de faptul că avortul nu este doar o operație medicală care implică o serie de complicații, inclusiv infecții ale sângelui, inflamații, şi hemoragii și chiar perforarea uterului, dar cel mai rău, chiar dacă nu se vede imediat, o posibilă infertilitate. Deci, revenind la faptul că fetele tinere de astăzi merg atât de ușor  la avort, atunci cine va naşte peste 10 ani?

Și chiar dacă operația va decurge fara complicatii, rănile se vor vindeca și chiar dacă va mai naşte copii, o mamă , se va gândi mereu că ar fi putu avea încă un fiu, sau o fiică, care poate deveneau un alt Pușkin, Mendeleev,  Ahmatova , sau pur şi simplu - oameni buni ! Nicio mamă, care a făcut cel puțin un avort , nu va şti cine ar fi putut fi copilul pe care l-a ucis. Îmi amintesc atunci când prietena mea a ramas insarcinata la doar un an după nașterea primului copil, şi când toţi au început să-i vorbească despre avort, ea le-a răspuns: " dar cum oare îmi pot iubi un copil, iar pe al doilea să-l ucid? ". Iată o mamă care are puterea și dragostea pentru toți copiii.

Monumentul copiilor nenăscuți în Slovacia

Avortul- să omori pentru a trăi

Cu toate acestea eu nu sunt un protivnic al avortului, dar totul ar trebui să fie cu măsură. Și, din păcate, în medicină, există momente când este necesar să se facă un avort din motive medicale (în cazul în care avortul a avut loc înainte de 22 de săptămâni de sarcină) sau să fie provocată nașterea prematură (înainte de 27 săptămâni de sarcină) pentru motive de sănătate, de exemplu, atunci când este vorba de viața unei femeii sau  a unui copil, da-da, o greutate de 500g deja poate fi numit copil.

Deci, în cazul căror patologii medicii indică avortul?

1. Leziuni organice grave și persistente ale inimii si vaselor de sange: endocardită cu anatomie valvulara a inimii  și afecţiuni a muschilor inimii cu simptome de insuficiență circulatorie (edem, ficat congestiv, cianoză, dispnee), hipertensiune arterială rezistentă, independent de sarcină.

2. Forme rezistente, inflamatorii, degenerative și sclerotice, schimbările a  funcților  rinichilor.

3. Nefrolitiaza bilaterală (stabilită radiologic)

4. Forme deschise de tuberculoză pulmonară, precum și modificări tuberculoase închise in plamani si pleura intoxicație persistentă.

5. Tuberculoza a tractului urinar, peritoneu, intestin, oase, articulații, laringe.

6. Boala cronica de ficat cu disfuncție severă.

7. Boala Graves cu insuficiență severă a sistemului cardiovascular sau alte intoxicație persistente.

8. Anemie pernicioasa

9. Leucemie

10. Pacienții cu tumori maligne.

11.Epilepsie (severă).

12. Retinita sau nevrite ale nervului optic, cauzată de sarcină sau afectarea sistemului vascular periferic.

13. Boli grave ale corneei din cauza epuizării, sau tulburări endocrine cauzate de sarcină (de exemplu, hipopion-keratită, keratoconus).

14.Îngustarea bazinului cu o conjugată de 7,5 cm sau mai puțin, deformare semnificativă a bazinului de origine diferită, precum și schimbări semnificative  vaginale care împiedică naşeterea pe căi naturale.

15. Avorturile sunt permise în cazul în care mama, tatăl sau unul dintre copii au avut sau au una dintre următoarele afecţiuni care pot fi moștenite: hemofilie, idioție, epilepsie; forme severe de schizofrenie sau de boala maniaco-depresivă, boli ereditare grave de ochi, ceea ce duce la orbire, surdo-mutism ereditar, boli sistemice progresive ereditare ale sistemului nervos (atrofie musculara progresiva, ataxie ereditare).

16. Psihoze cronice sau severe, dementa.

17. Tulburari de somn, a stării de spirit.

18. Rubeola.

19. Diabet sever.

20. Stare de imaturitate fiziologică a femeii gravide.

Se întâmplă că şi alte boli care nu sunt incluse în listă, decurg foarte greu și ridică întrebare cu privire la avort . Dar, dnumai  doctorul, sau mai degrabă un consiliu format din trei medici, diagnostica si recomanda întreruperea sarcinii, examinând fiecare caz în parte, luând în considerare starea de sănătate a mamei și a fătului. Dar numai femeia( și în caz de inconștienţă a femeii- membrii familiei) au dreptul de a lua decizia finală. La urma urmei , există cazuri în care, contrar tuturor predicțiilor, cu riscul propriile vieți, fără a asculta de nimeni, femeile dau nastere la copii sanatosi . Ori, nimeni încă nu a nulat minunile. 

Autor: Ludmila Barbova