Sunt câteva afecțiuni ale inimii, destul de rare, dar din cauza cărora, de obicei, unei femei îi poate fi indicat să nu rămână însărcinată. Iată care sunt acestea.

Aceasta este o boală care se moștenește și se manifestă în felul următor: oamenii au tendința de-a fi foarte înalți, cu brațele lungi. Unii dintre aceștia poate că nu știu că au această boală, dar ei au un defect care îi face să fie hipermobili. Grija în cazul pacientelor însărcinate este legată de aorta care este slabită și dacă se rupe, poate fi fatal. Femeile care suspectează că au acest sindrom vor fi evaluate și avertizate asupra riscurilor.

Hipertensiune pulmonară cauzată de sindromul Eisenmenger

Această afecțiune este foarte rară și poate fi dezvoltată de către femeile care se nasc cu o gaură în inimă – aceasta cauzează un flux al sângelui invers, către plămâni, cauzând o hipertensiune pulmonară. Când presiunea devine serioasă, inima nu mai poate pompa sânge în plămâni, ceea ce înseamnă că nu mai poți profita de cantitatea necesară de oxigen. Din cauza faptului că sarcina scade presiunea sângelui, poate aduce acest scenariu negativ și mai aproape de realitate.

Stenoza aortică severă

În această afecțiune, vâlva care este responsabilă de cursul sângelui în corp, are activitatea restrânsă, făcând dificilă trecerea sângelui. Foarte rapid, sângele poate fi reținut în plămâni și inima și aceasta din urmă poate ceda. Vestea bună este că această afecțiune poate fi tratată prin operație chirurgicală, dar femeile care au stenoză aortică au nevoie de o evaluare înainte de sarcină pentru a vedea dacă o posibilă operație poate rezolva această problemă.

Istoric de atac de cord 

În cele mai multe cazuri, medicii le sfătuiesc pe femeile care doresc să rămână însărcinate, să nu facă aceasta, deoarece riscul de complicații este foarte ridicat, în cazul acelora care au avut un atac de inimă.