Majoritatea cazurilor de infertilitate a cuplurilor se datorează bărbatului. În fiecare an, 50.000 de cupluri sunt avertizate că au nevoie de un tratament de fertilitate, dar o treime dintre ele au probleme care nu pot fi detectate.

Un studiu recent, desfășurat în Irlanda, a descoperit că majoritatea cazurilor de infertilitate a cuplurilor se datorează bărbatului. În fiecare an, 50.000 de cupluri sunt avertizate că au nevoie de un tratament de fertilitate, dar o treime dintre ele au probleme care nu pot fi detectate.

Studiul informează că 80% din cuplurile cu infertilitate inexplicabilă nu pot concepe din cauza calității spermei, afecțiune cunoscută sub numele de "marea daună a ADN-ului spermei".

Testul pentru detectarea și măsurarea daunei ADN-ului spermei

Recent a fost descoperit un test pentru detectarea și măsurarea acestei afecțiuni, permițând cuplurilor accesul la cel mai de succes tratament. Cele mai multe clinici de fertilitate apreciază calitatea spermei în funcție de forma, viteza și concentrația care se observă sub microscop.

Noul test verifică întreruperile din ADN-ul din spermă. Este foarte puțin probabil ca o femeie să rămână însărcinată cu astfel de spermatozoizi, și în cazul în care ea concepe, probabil, va pierde sarcina.

Studiul, realizat în Irlanda, a urmărit 239 de cupluri cu infertilitate inexplicabilă. Aceasta a constatat că 80% au avut o cauză de infertilitate detectabilă datorată ADN-ului deteriorat al spermei. Medicii irlandezi sunt de părere că un tratament prompt și adecvat ar putea economisi bani, durere și extrem de important - timp.

Pentru aproape o treime din cupluri, până acum, nu a existat nici un motiv evident pentru infertilitate, iar aceste cupluri primesc diagnosticul de "infertilitate inexplicabilă".

Foarte mulți bani investiți în tratamente de fertilitate - care nu dau nici un rezultat

Aceste cupluri investesc de multe ori mult timp și mulți bani în tratamente de fertilitate, cum ar fi inseminarea intrauterină, care este puțin probabil să aibă rezultate de succes.