1. Mă voi odihni în concediu de îngrijire a copilului!

”Am obosit… Zilnic mă scol dis-de-dimineață, alerg la serviciu, aici o groază de treburi, seara vin acasă, treburi casnice, patul… Voi naște un copil și mă voi odihni împreună cu el acasă!”.

În realitate, se va întâmpla cam așa: ”Am obosit… mă trezesc dis-de-dimineață, îl hrănesc, ne plimbăm, ne spălăm, ne jucăm, iar mâncăm, trebuie să-l adorm…și așa până seara. Când oare voi avea posibilitatea să mă odihnesc?”.

7 confuzii ale viitoarei mame

2. Nu voi ridica vocea!

”Cum poți să strigi așa la copii? Eu nu voi urla așa! le voi vorbi, le voi explica”.

În realitate: ”Unde te duci? Stai! Întoarce-te! Ei ce faci acolo! Și cum poți să nu strigi la el?... ”.

3. Toate lucrurile noi, doar ceea ce este mai bun!

”Este primul meu copil, poate și unicul. Așa că el va avea ceea ce este mai bun, la modă, lucruri noi, nimic din ceea ce a mai fost purtat!”.

În realitate: ”Alo, Svetlana? nu ți-au mai rămas ceva lucruri de la copii? Poate le pui de o parte? Crește repede, nu reușesc să-i cumpăr de toate! ”.

4. Jucăriile sunt un rău!

”Ce grozăvie, toate aceste jucării care piuie, cântă, dansează! Nu voi cumpăra astfel de jucării, să se joace singur, să inventeze jocuri noi nu pur și simplu să tasteze butoane!”.

În realitate: ”Aceste jucării gălăgioase sunt, pur și simplu, super ” Cât timp sună, cântă dansează…totul este în regulă, micuțul este ocupat. De îndată ce se face liniște, înseamnă că ceva șmecherește, imediat trebuie să alergi la el”.

7 confuzii ale viitoarei mame

5. Cum nu a observat asta?

”Nu pot să înțeleg cum poți să nu observi că micuțul mănâncă țărână din vazonul cu flori. Unde se uita dacă copilul și-a spălat mâinile în toaletă? Cum poți lăsa copilul fără supraveghere? ”.

În realitate: ”Nu pot să înțeleg, cum copilul meu nu a gustat încă țărână din vazon și nu s-a scăldat în toaletă, nu reușesc să mă uit după el!”.

6. Călim!

”Somnul cu fereastra deschisă, mai puține haine, minim medicamente! Nu vreau să-l cresc în condiții de seră!”.

În realitate: (după ce v-ați îmbolnăvit pentru oprima dată la modul serios) ”Vai, închide geamul, se face curent! Să mai încălțăm o pereche de ciorapi, căciuliță! iar strănuți? hai să turnăm ceva în năsuc!”.

7 confuzii ale viitoarei mame

7. Îl voi iubi mai mult decât viața!

”Voi iubi copilul necondiționat!”.

În realitate: ”Nu doar îl iubesc necondiționat! Nu-mi ajung cuvinte să exprim ceea ce simt atunci când mă cuprinde cu mânuțele lui mici și încearcă să mă sărute cu gurița lui umedă, când micuțul pur și simplu aleargă prin casă și strigă ”mama, mama”, când plânge și întinde mânuțele spre mine, când se liniștește doar în brațele mele”...

Este o fericire de nedescris să fii mamă!