mamaplus

O femeie a născut 10 copii în 10 ani: ”Nu vreau să mă opresc aici. Ador să fiu însărcinată!”

-
//
22.04.2020

Mămica despre care vă vom povesti în continuare a născut în fiecare an câte un copil, în ultima decadă a vieții sale, și se poate lăuda cu o familie mai mult decât numeroasă. Povestea lui Courney Rogers, o mămică din Statele Unite, a ajuns pe paginile publicațiilor naționale și a stârnit uimire. Povestea ei a început în octombrie 2008, atunci când l-a cunoscut pe soțul ei, pastorul Chris Rogers. Din acel moment și până în prezent, nu au trecut mai mult de 9 luni fără să fie însărcinată.

Soții Rogers au împreună 6 băieți și 4 fete, cu vârste cuprinse între 9 luni și 10 ani. „Nu vrem să ne oprim aici. Ne dorim chiar 12, 14 copii. Soțul meu provine dintr-o familie la fel de numeroasă. Este primul născut dintr-o familie cu 10 copii, așa că este familiarizat cu ideea de familie mare”, a povestit Courtney.

„Pentru noi, viața normală a ajuns să însemne să schimbi scutecele mai multor copii în același timp și să te plimbi afară chiar și cu 3-4 cărucioare”, a completat și soțul ei.

Dacă pentru unele femei, sarcina vine cu multe stări de rău, acest lucru nu s-a aplicat și în cazul mămicii supereroine. Courtney s-a bucurat din plin de fiecare sarcină în parte și nu a experimentat nici măcar clasicele „grețuri matinale”.

„Ador să fiu însărcinată. Iubesc sentimentul pe care îl ai când începe să crească o nouă ființă în interiorul tău. Conexiunea pe care o dezvoltăm, momentele în care încep să mă gândesc dacă va fi fetiță sau băiețel, iar apoi încep să aleg nume. Primul copil l-am avut la vârsta de 25 de ani. Nu mă așteptam să ajung să am atât de mulți, însă nu aș schimba nimic din viața mea actuală”, a mărturisit femeia.

Courtney și Chris Rogers trăiesc împreună la o fermă din Mexic. Copiii sunt educați acasă („homeschooling”), iar Courtney este cea care se ocupă de lecțiile lor.

mamaplus

Orele de studiu nu sunt stricte și sunt adaptate. Printre lecții, copiii se bucură și de pauze prelungite afară, în curte, unde pot merge să se joace și cu animalele pe care le dețin la fermă.

„De cele mai multe ori fac aceste lucruri în timp ce legăn un alt copil în brațe sau îl hrănesc. Între schimbat scutece și alăptat la sân, îi ajut pe cei mai mari cu problemele la matematică”, mai spune ea.

În general, diminețile într-o familie numeroasă sunt cele mai agitate, însă această mamă a elaborat un plan bine pus la punct. În fiecare dimineață se trezește la 7:30 și o verifică mai întăi pe mezina familiei, bebelușa Coralee. La ora 08:00 se trezesc ceilalți copii, iar în acest timp le pregătește micul dejun alcătuit din lapte, cereale și fructe. Copiii mai mari au apoi misiunea să strângă vasele după micul dejun, iar după ce termină de făcut treaba, încep lecțiile cu mama lor.

mamaplus

Odată cu mărirea familiei, soții Rogers s-au văzut nevoiți să stabilească un plan de bătălie bine pus la punct, astfel încât să reducă mult din cheltuieli. Mai întâi, au luat decizia de a se muta la ferma lor din Georgia, unde trăiau aproape de familii, și și-au făcut propria lor fermă în Mexic. Au renunțat la mesele în oraș, reușind astfel de salveze mai bine de 1000$. În total, cei doi adulți împreună cu cei 10 copii cheltuie lunar pe mâncare 1.200$.

Copiii fac școala acasă, așa că părinții nu investesc foarte mult în haine pentru școală, uniforme etc. În plus, hainele copiilor mai mari sunt păstrate și pentru cei mici care vin din urmă. Deși au un buget strict, familia își permite și o vacanță anuală, atunci când merg în camping în Georgia, împreună cu restul rudelor. Per total, vacanța îi costă 1000$.

Courtney și Chris au mai stabilit să nu își facă niciodată cadouri de Crăciun unul altuia, iar banii salvați să fie cheltuiți fie în vacanță sau în alte scopuri necesare.

Cât de riscant este să naști un copil unul după altul, timp de 10 ani

Organizația Mondială a Sănătății recomandă o pauză de 18-24 de luni între sarcini. Courtney, la rândul ei, a fost sfătuită de medici să aștepte mai mult timp între nașterea ei prin cezariană și următoarele nașteri care au avut loc vaginal.

„Medicii mi-au spus că există un risc crescut de a face hemoragie dacă faci atât de mulți copii, într-un interval scurt de timp. Nu m-a  îngrijorat niciodată acest aspect”, spune Courtney.

mamaplus