mamaplus

O femeie din Edineț a născut tripleți pe cale naturală

-
//
24.09.2021

Un cuplu din raionul Edinet a devenit părinți de tripleți. Soții Ana și Gheorghe Botezatu în vârstă de 23 și respectiv 24 de ani se bucură acum de 3 fetițe care au obținut nota 10 la naștere și au fost externate în după-amiaza zilei de ieri de la Institutul Mamei și Copilului din capitală. Atât părinții, cât și rudele au fost copleșiți de emoții și lacrimi de fericire. Proaspeții părinți speră că vor primi ajutor din partea autorităților din Edinet și urmează să trimiță o solicitare în acest sens.

Fetițele Alina, Amina și Amelia s-au născut pe 6 septemebrie la diferența de un singur minut una de cealaltă. 

"A fost repede, prima la 13.04, a doua la 13.05 si ultima la 13.06. A fost greu, mă temeam să nu li se rupă ceva.", susține Ana Botezatu, mama tripleților.

Revederea si revenirea acasă a întârziat trei săptămâni, timp în care bebelușii au crescut în greutate și au prins forțe. 

 “A fost neașteptat, dar nu e nimic strașnic, ne-am bucurat tare. Totul va fi bine și vor avea un viitor decent.”, spune tatăl fetițelor.

Nașterea tripleților nu este o premieră în această familie din Edineț. Un eveniment identic a avut loc în urma cu 14 ani, când s-au născut trei băieți, Cezar, David și Alexandru - unchii celor trei fetițe. Părinții băieților au deja experiență și au avut sfaturi și încurajări pentru tânăra familie.

Ana, Gheorghe și cele trei fetițe locuiesc acum în chirie, în raionul Edineț, și speră că autoritățile locale îi vor ajuta și le vor oferi un loc de trai. 

Potrivit medicilor de la Centrul Mamei și Copilului, sarcinile cu tripleți, născuți pe cale naturală, sunt destul de rare. Anul trecut s-au înregistrat 9 cazuri, iar în 2019 - 14.