mamaplus

Un bebeluș născut prematur a fost ținut într-o pungă de sandviș ca să supraviețuiască

-
//
15.02.2021

Un bebeluș născut la doar 27 de săptămâni de sarcină a supraviețuit în mod miraculos după ce medicii l-au ținut într-o pungă de sandviș, în incubator, pentru a-l ajuta să-și regleze temperatura corpului. Fetița era mai mică decât mâna mamei sale și cântărea 490 de grame atunci când s-a născut într-un spital din Hitchin, Marea Britanie.

Inițial, părinții bebelușului au fost avertizați de medici că ar putea să nu supraviețuiască, însă micuța a rezistat cu stoicism, iar cei care o îngrijesc spun că se descurcă foarte bine.

”Ni s-a spus de mai multe ori să ne pregătim pentru ce e mai rău și că e puțin probabil să supraviețuiască. Încercam să avem un copil de trei ani și deja încercasem fertilizarea in vitro, așa că ceea ce s-a întâmplat a fost cumplit. Nimic nu te poate pregăti pentru momentul în care ți se spune că bebelușul tău ar putea să nu reușească”, mărturisește Emily, mama fetiței.

Pentru a salva viața micuței, femeia a fost supusă unei operații de cezariană în regim de urgență, la 27 de săptămâni de sarcină, după ce a fost diagnosticată cu insuficiență placentară.

mamaplus

”Nici nu am apucat să o văd înainte să fie luată, după ce s-a născut. În sala de nașteri se întâmplau multe și am simțit tot felul de emoții. Mi s-a spus că punga pentru sandviș trebuia să îi mențină temperatura ridicată; nu mai auzisem niciodată de asta. Să o văd acolo acolo așa a fost înfricoșător - era mică”, a mai adăugat mama fetiței.

Treptat treptat, micuța a început să ia în greutate și să le dea speranțe medicilor și părinților că va câștiga această luptă pentru supraviețuire.

„Știu că avem un drum lung înainte, dar mă rog în fiecare zi ca Orla-May să crească mare și puternică”, spune Emily Rospo, mama fetiței.

mamaplus