mamaplus

Psiholog Veronica Cumpănă: ”6-8 săptămâni după naștere este normal ca femeia să fie mai iritată”

-
//
19.04.2022

Chiar dacă în zilele noastre avem acces la o mulțime de materiale informative cu privire la sarcină, naștere și perioada postpartum, nimeni nu îți poate spune cum va fi în cazul tău. Fiecare sarcină și naștere diferă de la o femeie la alta și tot ce ar trebui să faci este să te înarmezi cu multă răbdare, să nu lași anxietatea sau fricile să te copleșească și să te bazezi pe propriile instincte și ajutorul familiei. Psihologul Veronica Cumpănă susține că este absolut normal ca în primele săptămâni după naștere, proaspăta mămică să se confrunte cu diverse stări pe fonul oboselii și al schimbărilor hormonale și fizice.

În perioada postpartum femeile au nevoie de ajutorul familiei mai mult ca oricând. Câteva ore de somn pot face diferența atunci când simți că starea de isterie și nervozitate preia controlul. Cert este că aceste crize pot evolua în depresia postpartum și atunci va fi nevoie de ajutorul unui specialist.

Ce pot face mămicile care se confruntă cu aceste probleme în perioada postpartum și cum ar trebui să facă față acestor schimbări, ne spune în continuare psihologul Veronica Cumpănă, în cel mai nou reportaj din emisiunea Mama Mia.

Accesați AICI pentru a urmări ediția integrală Mama Mia cu interpreta și mămica unui băiețel, Marcela Barbos.