mamaplus

Povestea femeii care cu nouă ani în urmă a născut 8 copii odată. Cum arată octupleții astăzi?

0
//
21.06.2019

Mai țineți minte povestea incredibilă de acum ceva ani, când o mamă din S.U.A. a născut 8 copii odată? Era vorba de Nadya Suleman, o femeie care a devenit celebră după această naștere ieșită din comun. Pentru că au trecut 9 ani de atunci, reporterii de la www.people.com s-au gândit să vadă cum arată astăzi octupleții.

mamaplus

Nașterea octupleților a fost un caz uimitor în istoria medicinei și nu a fost vorba de o sarcină naturală, ci de fertilizare în vitro. Nadyei Suleman i s-au implantat 6 embrioni, procedură care a condus la nașterea a 8 copii, deoarece 2 dintre acei embrioni s-au divizat în 2 seturi de gemeni.

Medicul ei, la acea dată, i-a implantat toți cei 6 embrioni, împotriva regulamentelor (el a fost mai târziu dat afară din Asociația Americană pentru Medicină Reproductivă și nu mai are voie să practice medicina). Cea mai surprinzătoare problemă aici este că Nadya avea deja 6 copii, care o așteptau acasă.

Tatăl celor 14 copii, donator necunoscut

Primul contact al Nadyei Suleman cu fertilizarea în vitro a fost când ea avea doar 21 de ani, în 1997. Medicul care a tratat-o a fost Dr. Michael Kamrava, același medic care a fost dat afară din Asociația Americană de Medicină în octombrie 2009. Primul copil al Nadyei s-a născut în 2001, al doilea în 2002, apoi au urmat două sarcini gemelare. În 2008, ea l-a rugat pe dr. Kamrava să-i implanteze toți embrionii rămași de la ultimul ei tratament.

După ce a dat naștere celor 8 copii în 2009, Nadya Suleman a devenit cunoscută sub numele de „Octomom”. Încă din prima zi, Nadya și puștii ei au devenit celebri. 9 ani mai târziu, mama singură le vorbește reporterilor despre rutina ei nebună cu cei 14 copii:

„Eu fac totul, nu am nici un ajutor. Nu am mai avut bonă, de când cei 8 copii aveau în jur de 2 ani. În fiecare zi mă trezesc în jur de 5 dimineața și pregătesc copiii pentru școală. Lucrez cu Aidan, fiul meu de 12 ani care are un handicap, ca să-l pregătesc pentru școală. La fel și cu una dintre gemene, care este autistă (Calyssa, 10 ani), căreia îi ofer îngrijire suplimentară și atenție. Apoi plecăm cu mașina și fac 4 opriri la școli diferite”.

mamaplus

Octupleții în vârstă acum de 9 ani arată ca niște copii normali. Sunt toți la aceeași școală și sunt copii sănătoși. Protecția Copilului din S.U.A. a fost în preajma copiilor încă de când aceștia erau mici, pentru a se asigura că toate condițiile de viață sunt potrivite pentru ei.

Sursa