Pandemia cu carantina cauzată de COVID-19 îi face pe unii oameni să ia decizii neordinare. Este și cazul unei femei din Marea Britanie, care a născut acasă într-o piscină gonflabilă, fiind nemulțumită de restricțiile din spitale. Mai mult decât atât, ea a decis să transmită 36 de ore de travaliu și nașterea în direct pe contul ei de Instagram, iar 19 mii de persoane au urmărit cu mult interes întreaga acțiune.

Ella Roberts, în vârstă de 28 de ani, a povestit cum consultanții din spitale „au râs” de planurile ei și i-au spus că nu va putea face ceea ce dorea, deoarece avusese complicații la nașterea prin cezariană a primului ei copil, în 2018. Ea a semnat însă că dorește să nască acasă și a filmat toată experiența, în direct pe contul ei de Instagram, Crazy New Mumma.

Ea a anunțat videoclipul scriind: „Nașterea la domiciliu după cezariană, iat-o. Sunt atât de încântată să vă împărtășesc o parte din nașterea noastră. Totul arată destul de calm, dar când gazul și aerul s-au epuizat și m-am dilatat de la 4 la 10 cm, nu am mai fost calmă! Au fost multe țipete și toată lumea s-a grăbit să pregătească totul pentru sosirea lui Freddie, dar totul a meritat!”, a spus mămica.

 

mamaplus

Postarea a strâns aproape 13.000 de vizualizări și sute de comentarii din partea părinților care au felicitat-o ​​pe Ella și familia ei pentru sosirea bebelușului Freddie. Ella a suferit complicații la nașterea fiicei sale Mya, în septembrie 2018, și a trebuit să nască prin cezariană.

A vrut să nască acasă pentru că la spital familia nu avea voie să intre

Dacă ar fi născut în spital, părinții ei nu ar fi fost lăsați lângă ea, și nici logodnicul, Thomas Schwarz, în vârstă de 29 de ani, nu ar fi fost admis în sala de naștere. Consultanții i-au spus că o naștere la domiciliu ar fi riscantă, dar Ella a apelat la sprijinul unui grup de pe Facebook, unde mămicile au sfătuit-o să facă ceea ce își dorea cu adevărat. Și în ciuda sfaturilor care erau menite să o sperie, venite de la specialiști, tânăra a semnat planul de naștere la domiciliu.

Travaliu de 36 de ore, pe Instagram

Ella și-a filmat travaliul de 36 de ore și a transmis online, spunând că vrea să inspire alte femei să nască acasă.

„Gândul de a naște în pandemie a fost suficient de terifiant și am fost disperată să am alături măcar doi parteneri, de naștere, astfel încât mama mea să poată fi și ea acolo. Am fost într-un șoc total când am născut în sfârșit acasă, după 36 de ore de travaliu. Pur și simplu nu-mi venea să cred că bebelușul meu este aici”, explică britanica.

mamaplus

Luni, 11 ianuarie, Ella a intrat în piscina de naștere și mama ei Julie i-a fost permanent alături. Tânăra spune că a fost norocoasă că atât mama ei, Julie, cât și tatăl ei, Stewart, au fost acolo când piscina de naștere s-a răcit, iar părinții ei au fost nevoiți să verse apă clocotită, pentru a o face mai caldă. Julie a pus, de asemenea, prosoape în uscătorul de rufe, așa că erau calde când a sosit copilul.

„L-am scos singură din apă, i-am desfăcut cordonul de pe gât, l-am așezat pe mine și am început să-l frec pe spate când a început să plângă. A fost un moment suprarealist. Nu a fost cu adevărat nașterea calmă acasă pe care mi-o imaginasem în minte, dar sunt atât de mândră de mine și atât de bucuroasă că am reușit să-l nasc pe Freddie în felul acesta”, a încheiat Ella.

mamaplus