mamaplus

O mamă celebră și-a mâncat placenta după naștere: ”A fost absolut delicioasă!”

0
//
31.08.2021

Indiferent că şi-au mâncat placenta sub formă comprimată, de pastile sau au amestecat-o într-o băutură pe care au luat-o la micul dejun, câteva mame celebre s-au lăudat că şi-au consumat placenta după ce au născut.

Practica oarecum recentă a consumului de placentă, numită placentofagie, a câştigat popularitate printre celebrități. Datorită lor, mai multe mame au adoptat-o. Mamele celebre care au fost gata să-şi mănânce propria placentă jură cu mâna pe inimă că aceasta le ajută să facă față problemelor obişnuite de după naştere, cum ar fi furia laptelui şi începutul anevoios al alăptării, depresia postnatală şi energia scăzută. La rândul său, comunitatea medicală nu este convinsă de beneficiile sale şi nu o recomandă oficial pentru mămici.

Actrița Hilary Duff a dat naştere celui de-al doilea copil al ei, fiica ei Violet Banks, şi a declarat că şi-a băut placenta sub forma unui smoothie. „A fost cel mai bun smoothie pe care l-am băut vreodată. Nu am avut unul asemănător de la vârsta de zece ani. Era plin de calorii, cu fructe şi absolut delicios!‟, a spus ea.

A recunoscut că a fost sceptică la început, dar, după ce a aflat că în acest mod ar putea preveni sângerarea de după naştere, şi-a dat seama că merită să încerce. După ce a făcut pasul, Duff a recunoscut că s-a simțit grozav şi că a luat restul sub formă de smoothie, spre deosebire de forma de pilule la care ar mai fi putut recurge.