mamaplus

O mamă acuză medicii că i-ar fi tăiat pe cap bebelușul în timpul nașterii prin cezariană

-
//
29.07.2021

Femeia a observat abia a doua zi după naștere că bebelușul avea o rană la cap și a început să pună întrebări personalului medical care a asistat la intervenție. La câteva ore după ce mama a sesizat zgârietura de la nivelul scalpului, a primit confirmarea bănuieii și anume că s-ar putea ca rana să fi fost produsă în timpul operației de către instrumentele folosite la intervenția chirurgicală.

Cazul a avut loc în România, în localitatea Drobeta Turnu Severin.

„Copilul meu era zgâriat, tăiat cu bisturiul în cap. Am întrebat ce s-a întâmplat. Doamnele de la copii au spus că ele nu ştiu nimic. Să întreb ginecologul. Am întrebat ginecologul, ele au spus că n-au văzut nimic atunci când l-au scos. Mi-au spus că posibil, din greşeală, să fi atins cu bisturiul sau cu ustensilele care sunt foarte ascuțite acolo copilul la cap”, a declarat mama copilului.

Familia bebelușei este îngrijorată ca nu cumva rana să afecteze dezvoltarea normală a copilei și cer investigații medicale suplimentare. 

„Fata are o tăietură în creştetul capului. Pe noi ne interesează să îi facă ceva, o analiză, o radiografie la cap să nu aibă fata mâine-poimâine urmări”, a adăugat mătușa fetiței, Nicoleta Matală.

Poziția oficială a reprezentanților maternității din Drobeta Turnu Severin

„Trebuie desfăşurată o anchetă. Există această posibilitate ca să fie malpraxis. Ancheta şi sesizarea la Colegiu vor stabili clar concluziile”, spune Constantin Păsărin, director medical la maternitatea în cauză.

mamaplus