Gosiame Thamara Sithole, în vârstă de 37 de ani, originară din Africa de Sud, a doborât recordul mondial de naștere, reușind să aducă pe lume 10 bebeluși. Până acum, fusese înregistrată ca record nașterea a nouă copii, chiar în urmă cu o lună. Femeia, care deja este mamă de gemeni, a născut nici mai mult, nici mai puțin de 10 copii. Inițial, ea a crezut, potrivit medicul ei, că va aduce pe lume șase bebeluși. La naștere a avut parte de o surprinză multiplă”

Gosiame a născut luni, prin cezariană. Soțul femeii spune că cei șapte băieți și cele trei fete au venit pe lume fără să fie nevoie de tratamente pentru fertilitate. Pe de altă parte, specialiștii spun că astfel de nașteri multiple sunt rezultatul procedeelor de reproducere asistată, prin care unul sau mai mulți embrioni se formează în laborator, apoi sunt plasați în uter.

Tatăl celor zece copii, care momentan nu are un loc de muncă, spune că este extrem de emoționat, în urma fericitului eveniment, scrie Daily Mail.

Femeia a povestit pentru presa locală că, inițial, medicii i-au spus că este însărcinată cu șase copii. Proaspăta mamă a mărturisit că a avut o sarcină grea, acuzând stări de greață și dureri la nivelul picioarelor.

Copiii care apar pe lume în urma acestor sarcini multiple sunt, de cele mai multe ori, subnutriți, din cauza faptului că organismul mamei depune eforturi pentru a menține atâția feți în viață.

Această naștere vine la doar o lună după ce o femeie din Maroc a născut nouă copii, într-un alt caz despre care se crede că ar fi rezultatul tratamentelor de infertilitate.

mamaplus