mamaplus

Moașa Ludmila Chiruţa: ”Să ai un copil este o binecuvântare. Un copil te schimbă, te face mai puternică”

-
//
05.05.2020

De ziua moaşelor, află povestea Ludmilei Chiruţa, care munceşte de peste 30 de ani la Spitalul Municipal nr. 1 din Chişinău. Pentru a îmbrăca halatul alb şi pentru a ajuta bebeluşii să vină pe lume, femeia se desparte pentru zile şi nopţi întregi de cei şase copii ai săi.


Ludmila are 49 de ani și zilnic face 90 de kilometri tocmai din satul Bumbăta, raionul Ungheni pentru a ajunge la muncă. Deși are un regim destul de obositor, ea vorbește cu dragoste despre profesia sa.

”A fi mereu lângă mamele care nasc, lângă copilași, este o bucurie. Împărtășim aceleași emoții cu mamele în timp ce au durerile de naștere, când nasc. Chiar și pe bebeluși îi considerăm ai noștri.”

Ludmila Chiruța poate fi considerată o mamă eroină, fiindcă a adus pe lume 6 copii.

”Cred că lucrul meu m-a făcut să decid să nasc copilașii, pentru că a avea un copil este o binecuvântare. Un copil te schimbă, te face mai puternică. Fetița mea mare are 28 de ani, căsătorită, am o nepoțică, iar mezinul meu are 8 ani.”

Ea a mărturisit că și-ar dori mult ca profesia de moașă să fie mai apreciată și respectiv să aibă și un salariu decent. Femeia mai spune că a încercat să muncească în calitate de asistentă medicală în Germania unde este stabilită fiica mai mare, dar spune nu s-a reîntors acasă, pentru că nu a rezistat dorului de copii.