O mamă a dat spitalul și medicii în judecată după ce i-ar fi făcut cezariană de urgență pe viu, fără vreun preparat anestezic. Femeia în vârstă de 26 de ani, din statul american California, a trecut prin clipe de coșmar și își amintește cu greu de acele momente dureroase.

„Am simțit când m-au tăiat. Asistentele m-au ținut cu forță și simțeam mâna ei (Nr: a doctorei) cum mă taie. Apoi am leșinat.”, povestește Delfina Mota cu lacrimi în ochi.

Femeia a adus pe lume o fetiță, apoi a dat medicii și spitalul în judecată pentru neglijență. Ea a declarat la proces că a ajuns în spital pentru o naștere naturală, cerând să i se facă epidurala înainte de naștere.

mamaplus

Medicul care i-a supravegheat sarcina nu era disponibil în ziua nașterii...

Mama povestește cum, în momentele de panică de dinaintea operației, echipa medicală încerca să contacteze medicul care i-a supravegheat sarcina, însă aceasta nu era de găsit. Așadar, cezariana i-a fost făcută de un alt medic, pe care mama susține că ar fi auzit-o dându-le celorlalți specialiști comanda să o țintuiască pe masa de operație.

În tot acest timp, tatăl era pe holuri și își așteptă soția și copilul nou-născut. El își amintește cum a auzit țipete îngrozitoare, însă o asistentă i-a blocat accesul în sala de operație.

După incidentul îngrozitor, spitalul ar fi oferit cuplului o cameră dublă, precum și un card cadou de 25 de dolari la magazinul din spital.

În urma nașterii traumatizante, copilul nu a suferit nicio complicație, însă mama a rămas șocată pe viață și susține că i-a fost foarte greu să formeze o legătură cu nou-născutul. Totodată, femeia se teme îngrozitor de ideea de a mai avea un al doilea copil.

La polul opus, spitalul neagă acuzațiile și susține că femeii i-ar fi fost administrată anestezie. Cei doi părinți cer în prezent daune de 5 milioane de dolari, iar procesul este încă în desfășurare.