În jurul sarcinii și al nașterii ”roiesc” o mulțime de mituri și credințe din popor care ar putea să-i dea mari bătăi de cap femeii care chiar crede în ele. Unica soluție ar putea fi doar informarea corectă și în timp util de care ar trebui să aibă parte fiecare femeie modernă. În continuare vom încerca să dezlegăm misterul din jurul orgasmului și a masturbării în timpul nașterii vaginale.

Naşterea orgasmică vine în ajutorul femeilor care doresc să reducă durerile mari din timpul naşterii. Potrivit specialiştilor, masturbarea în timpul travaliului şi atingerea orgasmului pot ţine locul anesteziei epidurale, care reduce considerabil durerile naşterii.

Teoria sună totuşi incredibil, dar unii experţi în procesul naşterii consideră că orgasmul este secretul naşterilor. Potrivit unor studii, 30% dintre femei au orgasm sau experimentează plăcere în timpul travaliului şi a naşterii.

Cum este posibil ca o femeie să aibă orgasm în timpul sarcinii?

„Toate căile prin care poţi obţine plăcere sexuală sunt stimulate în procesul naşterii. Dacă te relaxezi suficient şi eşti deschisă în ceea ce priveşte orgasmul în timpul naşterii, îl poţi experimenta”, susţine Christine Northrop, autoarea cărţii „Women’s bodies, women’s minds”.

Cum reuşeşte orgasmul să diminueze durerile naşterii?

Simplu, prin intermediul eliberării hormonilor, mai precis al oxitocinei. Oxitocina este hormonul fericirii, cel care ne relaxează, ne dă o stare generală de bine şi care ne scapă de dureri. Acest hormon este eliberat în timpul orgasmului, în timpul alăptării şi în timpul naşterii. În timpul naşterii se petrece o explozie de hormoni, care este, însă, inhibată de mediul exterior. Eliberarea de oxitocină este inhibată în timpul naşterii de frica viitoarei mame, de luminile puternice şi de prezenţa străinilor care se uită la femeia gravidă.

Oxitocina poate fi denumită şi „hormonul timid”, care, dacă ştii cum să-l atragi, devine cel mai bun aliat în cazul naşterii deoarece reduce durerea considerabil şi previne ruperea ţesuturilor.

Rolul benefic al masturbării în timpul naşterii

Potrivit unor studii, stimularea clitorisului şi orgasmul în timpul naşterii previn în totalitate ruperea perineului. Masturbarea şi experimentarea orgasmului produce o presiune sangvină optimă aparatului reproducător şi nutrienţi care fortifică ţesuturile din zona genitală. Nu toate femeile reuşesc să aibă o naştere orgasmică. Merită, totuşi, să încerci să utilizezi resursele propriului organism, responsabile cu minimalizarea durerii. 


Marele avantaj este că aceste resurse nu implică şi reacţii adverse asupra mamei şi fătului, precum o fac alte metode de reducere a durerii, cum ar fi anestezia epidurală.