mamaplus

Lili Sandu regretă că soțul ei nu va asista la naștere: ”Indiferent cât de puternice am fi, e traumatizant”

0
//
21.07.2020

Nașterea în plină pandemie vine cu o avalanșă de emoții grele pentru viitoarele mămici. Frica de necunoscut, dorința de a-și proteja copilul cât mai mult și lipsa tatălui la naștere sunt primele gânduri care le macină pe femeile aflate în această situație. Însărcinată în 9 luni, actrița Lili Sandu este ”de azi pe mâine” cu sarcina și urmează să-și aducă pe lume copilașul foarte curând. După un control de rutină la medicul care îi monitorizează sarcina, Lili a scris un mesaj emoționant care se referă la stările prin care trece acum.

”A fost pentru prima dată de când a început toată nebunia asta cu pandemia când am fost efectiv copleșită, dărâmată emoțional. Cu tot vuietul asta din jurul meu legat de înmulțirea cazurilor de îmbolnăvire parcă am lăsat garda jos și uitasem de suflețelul ăsta minunat dăruit de Dumnezeu pe care-l am in pântece. Am trecut prin toate stările de la frustrarea de a mi aduce copilașul în “această lume”, la a fi nevoită poate să-i ascund fetișoara adorabilă cu o mască de protecție, la furia că poate nu vom mai avea niciodată libertatea cu care am fost obișnuiți și dezamăgirea că nu sunt în stare, că nu am puterea de a face mai mult, de a schimba ceva...”, scrie Lili Sandu pe Instagram.

mamaplus

Mai mult, ea este nedumerită că în situația actuală, oamenii sunt nepăsători și își pun viețile în pericol îmbulzindu-se în locurile publice, în timp ce mămicile care nasc acum nu au parte de încurajarea soțului în cel mai important moment din viața lor – nașterea copilului.

”Nu pot înțelege cum oamenii se pot îmbulzi cu sutele pe plajă sau în cluburi și practic au “libertatea” să facă ce vor, iar un tată nu și poate ține copilul în brațe într-o maternitate, în primele lui minute de viață, din cauza unor reguli... Nu știu dacă simt neaparat teama că voi fi singură în acele momente, cât faptul că nu voi putea împărtăși din acea emoție și fericire absolută cu tatăl lui. Știi, e imaginea aia pe care cred că orice femeie după ce naște și o dorește, de a fi alături de bărbatul iubit și de copilașul lor, imagine care cu siguranță rămâne în memorie pentru toată viața. Nouă, celor care naștem în perioada asta, aici în România ne-au luat acest drept, producând o traumă, indiferent de cât de puternice am fi, acolo în subconștient.”, mai afirmă cu sinceritate artista.

mamaplus

Lili Sandu a mai mărturisit că abia așteaptă să vină pe lume băiețelul pe care îl poartă cu multă dragoste în burtică și chiar dacă situația actuală nu este cea mai bună, ea va organiza și un Baby Shower pentru a marca ultimele zile de sarcină. Totodată, viitoarea mămică a povestit puțin și despre naștere.

”Mi-aș dori foarte mult să nasc natural, să trec prin acele momente unice ale unei nașteri naturale și sper ca Dumnezeu să mă ajute. Încerc să nu pun presiune pe mine, iar în cazul în care voi fi nevoită să ajung la cezariană, voi considera că așa a fost cel mai bine în primul rând pentru a nu-i pune în pericol sănătatea lui bebe.”, a mai adăugat Lili Sandu.

mamaplus