mamaplus

Experiența unei femei cu sarcină criptică: ”I-am văzut capul ieșind din mine și mi-am dat seama că sunt însărcinată”

0
//
30.10.2019

În lume există foarte multe femei care nu-și dau seama că sunt însărcinate până nu nasc. Este normal ca aceste cazuri să fie privite cu mult scepticism, ținând cont de toate modificările prin care trece organismul femeii în perioada sarcinii. Și totuși se poate! Statisticile demonstrează că una din 2500 de femei din lume poartă până în ultima clipă sarcina fără să știe.

Una din aceste femei este și eroina poveștii noastre de astăzi – Klara Dollan din Marea Britanie. Femeia a povestit cu lux de amănunte cum a aflat că e însărcinată abia când a intrat în travaliu.

Aveam 22 de ani pe atunci, era anul 2016. Țin minte că se făcuse luni dimineața. M-am trezit la 04:00 cu cele mai îngrozitoare crampe menstruale pe care le-am avut în viață mea. Am luat pilula contraceptivă în mod constant în ultimele șase luni, fără întreruperi. Am crezut că urmează să vină menstruația cu o răzbunare. Mi-am zis că de ce trebuie să vină chiar în prima zi la noul job?

Mama mi-a dat niște paracetamol și a spus: „Trebuie să pleci, fugi”. Durerile erau lente și durau jumătate de minut. Nu am experimentat așa ceva niciodată.

Când am ajuns la birou, durerea m-a copleșit și îmi amintesc că un creion l-am rupt cu dinții în gură, iar unghiile mele au lăsat urme în agendă.

M-am întors către șeful meu și i-am spus: „Trebuie să plec, nu mă simt prea bine”. Așa că am plecat.

Când am ajuns acasă, am căutat în geantă însă nu aveam cheile acolo. Așa că am sunat un lăcătuș. Le lua două ore ca să vină. Am început să mă plimb în jur pentru că asta mă ajuta cu durerile. Am început să mă gândesc la orice.

M-am gândit la întâlnirile mele, însă asta ar fi imposibil, ar însemna să fiu însărcinată în nouă luni. Lăcătușul a sosit și eram chiar disperată. A spus: „Va trebui să rup ușa”. Am intrat în casă, m-am schimbat în pijamale, însă singurul loc în care mă simțeam confortabil era toaleta.

În acel moment, durerea începea să fie și mai mare și am început să țip. Proprietarul clădirii m-a auzit. Am spus: „Cheamă ambulanța, ceva nu este deloc în regulă cu mine”.

În acel moment sângeram, însă puțin. Acesta nu știa ce să facă așa că a bătut în ușa vecinei mele, care lucra de acasă. Nu am întâlnit-o niciodată până atunci. A intrat în dormitorul meu și m-a găsit pe jumătate goală pe toaletă. I-am spus că este posibil să am un avort spontan. Vecina mea a chemat ambulanța.

Atunci corpul meu a cedat complet. Am împins și împins și atunci am văzut un cap care ieșea afară.

Corpul îmi zicea să scot durerea afară. Așa că am împins și așa a venit pe lume fiica mea, Amelia. S-a născut la sfârșitul sarcinii, după fix nouă luni, țipând. Plângea și asta făceam și eu.

Am cedat complet. Oamenii se pregătesc să devină părinți. Eu am avut două secunde să-mi dau seama ce se întâmplă cu mine și ce ar trebui să fac. Chiar m-am gândit să ascund totul. Ambulanța a sosit și patru paramedici se aflau în mica mea baie.

Au luat copilul pentru a-l verifica, l-au șters și au tăiat cordonul ombilical. Avea 3.2 kilograme.

După aceea am fost duse în două ambulanțe separate la spital.

Cel mai mult m-am gândit cum o să întrețin acest copil și cum de am ratat toate semnele. Eram mai slabă decât sunt acum, nu am avut dureri de spate, am avut două menstruații, care erau mai mult un spotting pe toată perioada sarcinii.

Am luat pilula contraceptivă timp de șase luni și am încetat să le iau cu doar două săptămâni înainte ca Amelia să se nască. Placenta a fost invers poziționată, așa că nu am simțit loviturile Ameliei.

Oamenii au spus: „Este complet fals, ai inventat totul”.

Nu aș putea să fac asta pentru că sănătatea este riscantă și copilul ar fi în pericol. Cu siguranță nu-i voi ascunde Ameliei povestea nașterii ei. Când va veni timpul, o să-i povestesc tot. Viața nu a fost niciodată mai bună. Totul s-a îmbunătățit după ce Amelia s-a născut.

Acum, Klara Dollan și fetița ei de 3 anișori Amelie locuiesc la Londra, sunt foarte fericite împreună și au o mulțime de activități interesante.

mamaplus