mamaplus

De râs și de plâns: Mamele povestesc cele mai amuzante momente de la naștere

-
//
26.11.2019

În sala de nașteri, atunci când ești în travaliu, s-ar putea să ai parte de momente neplăcute, dureroase, dar și… amuzante! Câteva mame au mărturisit că nu s-au așteptat să râdă cu poftă atunci când durerea era mai mare, chiar dacă a fost și o doză de sarcasm la mijloc. Ele au recunoscut că asta le-a purtat noroc și au trecut mai ușor peste această etapă deloc ușoară.

”Soțul meu și soacra erau lângă mine și încercau să mă calmeze. Soacra mi-a spus: Va fi totul bine - respiră adânc și va fi gata repede. Atunci eu am fixat-o cu ochii și am țipat la ea cât m-au ținut plămânii: Habar nu ai ce înseamnă să naști! După o clipă de tăcere, am râs cu poftă.”

”Am fost supusă unei examinări interne realizată de către moașă și mi-a părut atât de dureroasă intervenia, încât mi-am încleștat picioarele cât am putut de tare, îngreunând sarcina moașei. Astfel că ea era nevoită să repete într-una: trebuie să vă depărtați picioarele și să mă lăsați să-mi scot mâna.’”

”Moașa mi-a cerut să-mi evaluez durerea de la 1-10 periodic și, la un moment dat, am spus 9! S-a repezit către mine să-mi ia tensiunea, dar de fapt, doar îi spuneam soțului meu ce număr lipsă a fost la jocul lui Sudoku.”

”Eram cu picioarele în sus, pe un suport metalic, iar soțul stătea la căpătâiul meu. Moașa era lângă făt. Toți erau în așteptarea contracțiilor și la un moment dat, moașa exclamă, ”este un decalaj mare”. Devin supărată și indignată gândindu-mă că se referă la anatomia mea.”

”Soțul meu asista la naștere și nu știa că bebelușii se nasc de obicei cu fața în jos. S-a sperit mult și a țipat imediat: O Doamne, nu are chip.”

”Gravida se chinuie și se chinuie și moașa îi spune: Nu vrei să iei oglinda asta să vezi ce se întâmplă? Gravida zbiară la ea: tu crezi că eu am timp de joacă? Hai să terminăm chestia asta.

mamaplus

”După prea mult gaz – refuzând să cred că bebelușul s-a născut, le-am cerut celor din jurul meu să verifice dacă a ieșit într-adevăr.”

”Încep durerile și soțul începe de maseze spatele mămicii. Ea însă a țipat cât a putut de tare – ia labele de pe mine!

”Tata asistă la naștere (neștiind inițial sexul bebelușului) și vede doctorul ridicând bebelușul din burta mamei spunând: iată avem o fetiță frumoasă. Tata spune - dar e băiat, văd că are echipament de bărbat. Iar medicul îi spune: Acela e cordonul ombilical.”

”Nu am nici o amintire despre acest lucru, dar soțul meu jură că în jurul celor 6-7 ore de travaliu, fără o ameliorare a durerii, i-am făcut semn să se apropie, mi-am pus fața la 2 cm depărtare de a lui și i-am șoptit o frază din colecția Hannibal Lecter: Am să te omor!