mamaplus

Cum e să naști în Moldova în perioada pandemiei: îți săruți pruncul prin mască și ești mereu cu dezinfectantul în mână

0
//
12.04.2021

Pandemia de coronavirus îşi lăsa amprenta şi pe mamele care nasc. Pentru că trăim vremuri periculoase, multe familii care şi-ar dori copii renunță la această idee. Mamele care au avut, totuşi, curajul şi au reuşit să aducă pe lume micuți în această perioadă, spun că nu le-a fost deloc uşor. După ce toată sarcina au stat mai mult izolate, momentul întâlnirii cu bebeluşul a fost altfel decât îşi imaginau. Îşi sărută pruncul prin mască, stau mereu cu dezinfectantul în mână şi nu au voie să fie vizitate la maternitate... Prin asta trec proaspetele mămici care nasc la Spitalul Clinic Municipal nr.1.

Când ajung la maternitate gravidele sunt supuse unui control medical minuțios.

"Dacă mama este suspectă sau are careva semne catarale şi a venit la naştere, se izolează, iar neonatologul stă după uşă, nu intră în sala de naştere. Este echipat şi pregătit. Dacă copilul țipă atunci se examinează puțin mai târziu", a declarat Eugenia Mocrii, medic neonatolog Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chişinău.

Medicii mai spun că de la declanşarea pandemiei, bucuria de a fi părinți o trăiesc mai mult familiile care au deja copii.

"Nasc mai mult mamele cu experiență, deoarece au mai trecut prin aceasta şi ştiu care este procedura. Astfel, se pot descurca fără suportul moral al soțului", a precizat Eugenia Mocrii, medic neonatolog Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chişinău.