Ce se întâmplă cu adevărat atunci când naști natural! Nu-ți mai fie frică!

Ce se întâmplă cu adevărat atunci când naști natural! Nu-ți mai fie frică!

-
//
15.06.2017

Nașterea este privită ca unul dintre cele mai mari miracole care se petrec în lume în fiecare zi. Chiar dacă se nasc mii de bebeluși în lume zilnic, uneori, bucuria viitoarelor mămici este umbrită de teama nașterii, de felul în care va decurge nașterea, de durerile pe care fiecare le va resimți etc.

Ce se întâmplă cu adevărat atunci când naști natural! Nu-ți mai fie frică!

Cu toate acestea, există numeroase mituri legate de naștere care sunt foarte rar lămurite și nu fac decât să inducă teama și panică în mintea fiecărei femei în parte. Cum este cu adevărat o naștere? Există moduri prin care putem ameliora durerea? Este nașterea cu adevărat atât de grea pe cât se spune? Aceste întrebări sunt doar câteva dintre cele pe care viitoarele mămici le adresează constant medicilor. Foarte multe femei aleg să renunțe la posibilitatea nașterii naturale din cauza temerilor pe care le au.

În timpul unei sarcini avansate pot exista multe alarme false, astfel că femeile care urmează să fie mămici pentru prima dată nu pot ști cu exactitate care este momentul în care intră sau nu în travaliu. Multe dintre ele vor să știe cum își pot seama când se întâmplă acest lucru pentru a putea să ia măsurile necesare în vederea nașterii care urmează.

Contracțiile trebuie cronometrate. Travaliul începe în momentul în care contracțiile se succed din 10 în 10 minute sau la intervale și mai scurte de timp. Începerea travaliului nu înseamnă că mai este foarte puțin timp până la naștere, întrucât există situații în care travaliul poate dura până la 24 de ore, astfel încât cervixul să se dilate complet.

Travaliul reprezinta suma tuturor lucrurilor care însoțesc o naștere naturală. Acesta este compus din patru stadii:

  • primul stadiu este cel în care are loc dilatarea colului uterin;
  • stadiul al doilea reprezintă momentul în care are loc expulzia bebelușului;
  • stadiul al treilea este cel în care are loc eliminarea placentei si anexelor fetale;
  • stadiul al patrulea este cel final, în care se consolidează hemostaza și începe recuperarea fizică a mamei.

Ce se întâmplă cu adevărat atunci când naști natural! Nu-ți mai fie frică!

Atunci când travaliul începe, trebuie mers de urgență la spital întrucât încep sângerările. De asemenea, momentul în care se rupe apa este foarte important, pentru că în funcție de acesta medicii pot evalua și preveni riscul infecțiilor.

Deși nașterea în sine este un proces dureros, durerea poate fi amplificată sau ameliorată în funcție de poziția în care stă bebelușul.

Mămicile decid dacă vor să fie sub influența anesteziei epidurale sau nu, iar sfaturile medicilor sunt foarte importante importante, întrucât acestea sunt diferite de la persoană la persoană. Nu orice femeie poate suporta o naștere normală, astfel că este important ca nicio persoană să nu se supună la riscuri și dureri inutile.

Este foarte importantă starea mămicii, pentru că ea nu trebuie să fie panicată și nici îngrozită. Pe de altă parte, este foarte important ca aceasta să nu fie nici extrem de relaxată, întrucât această relaxare îi va afecta mobilizarea și concentrarea din timpul nașterii. De aceea, atitudinea medicilor trebuie să fie una adecvată. Durerea este mare în principal din cauza faptului că, pe parcursul contracțiilor, organismul folosește anumiți mușchi care nu sunt foarte des folosiți. Cu toate acestea, și acest gen de durere diferă de la persoană la persoană, întrucât pregătirea fizică și nivelul de activitate sportivă pe care îl efectuează în fiecare zi fiecare femeie poate diminua acest tip de dureri.

Multe femei se sperie foarte tare în timpul nașterii la vederea cordonului ombilical sau a placentei. Cordonul ombilical și placenta conțin o parte din sângele nou-născutului, de aceea aceea sunt groase și puternic vascularizate.În unele cazuri, se decide pe parcursul nașterii că cezariana trebuie efectuată de urgență, mai ales dacă bebelușul se află în poziție transversală. Acest lucru se datorează faptului că, în cazul acestei poziționări a fătului, este greu ca acesta să fie ghidat pe traseul normal al unei nașteri naturale. Nașterea prin cezariană implică anestezia rahidiană. În urma acestei anestezii, este important ca copilul să fie născut în primele 5 minute, pentru ca apoi să urmeze procesul de închidere a operației.

Ce se întâmplă cu adevărat atunci când naști natural! Nu-ți mai fie frică!

Pe parcursul sarcinii, din cauza presiunii aplicate de uter pe vezica urinară este posibil ca femeia gravidă să urineze puțin sau chiar să elimine materie fecală. Acest lucru nu trebuie nici să te sperie, nici să te rușineze. Doctorii s-au mai confruntat cu siguranță cu acest lucru, așa că știu ce trebuie să facă. Tu trebuie să îți păstrezi concentrarea pentru a reuși să faci tot ce ține de tine pe parcursul nașterii.

Sursa