Un obstetrician britanic crede că multe femei pot naște rapid și fără dureri  fără a recurge la tehnici speciale. Cum e posibil? Citiți mai departe.

Ce factori influiențează intensitatea durerii la naștere?

Michael Odent, un obstetrician-ginecolog din Marea Britanie, afirmă că fiecare femeie este capabilă să nască fără dureri și rapid. Pentru a face acest lucru, femeia nu ar trebui să se concentreze pe însăși procesul nașterii, și nimeni în afară de medici nu ar trebui să-i distragă atenția.

El crede că motivul durerilor în timpul nașterii vine din conștiința femeii care este speriată de durerile din timpul travaliului și din poveștile înfricoșătoare ale mamelor și prietenelor referitoare la acest proces. Medicul recomandă să se uite toate aceste povești de groază și să se redea complet procesului de procreare. El explică faptul că sub influența activitatății cortexului cerebral (unde se nasc gândurile) funcția nașterii inconștiente este inhibată. De aceea, apare durerea.

De asemenea expertul subliniază că în timpul nașterii, femeia nu ar trebui să fie distrasă de conversații sau întrebări, deoarece în timpul formării răspunsului, neocortexul, începe să lucreze în mod activ, și comută atenția organismului feminin asupra procesului nașterii. Acesta este motivul pentru care prezența soțului sau rudlore în timpul nașterii, sunt contraindicate.