Nașterea cu căiță sau nașterea în sacul amniotic (en caul – în engleză), înseamnă că la naștere, o porțiune din sacul sau membrana amniotică rămâne pe capul și/sau fața bebelușului. Incidența de apariție este de 1 la 100.000 de nașteri.

“Căița” (în latina Caput galeatum – cap cu cască/coif)) este o bucată de membrană subțire, filmată, care poate fi atașată de cap, față și urechi sau poate să acopere tot capul ori trunchiul nou-născutului. Aceasta este inofensivă și poate fi îndepărtată imediat de către medic sau moașă.

În folclor, se spune că bebelușii născuți cu căița posedă abilități supranaturale și sunt destinați pentru măreție.

mamaplus

Noah Valasco s-a născut la Spitalul Praia da Costa din orașul Vila Velha, Brazilia. Mamabl-a născut prin cezariană și a fost o naștere cu căița. Denumit și băiatul din bulă, corpul bebelușului a fost încă în sacul amniotic, oferindu-i un aspect uimitor.

mamaplus

Imaginile surprinse îi aparțin fotografulul Jana Brasil, care se specializează în fotografii cu nașteri. În poze, nou-născutul poate fi încă văzut în interiorul sacului amniotic după ce se naște prin cezariană.

mamaplus

Experții spun că nașterile speciale apar la fiecare 80.000 sau 100.000 de nașteri naturale și nu pun copilul sau mama în pericol. Se crede că acestea sunt mai puțin frecvente în timpul operației cezariene deoarece sacul amniotic poate fi tăiat ușor.

mamaplus