mamaplus

Ai încercat vreodată să ții un pieptene în mână pentru a scăpa de durerile travaliului?

0
//
19.08.2020

O nouă tehnică alternativă de gestionare a durerilor din timpul travaliului a apărut peste hotare. Totul a pornit de la o fotografie celebră în care apare o viitoare mămică, în apă, îmbrățișându-și strâns partenerul de viață, pe de o parte, iar pe cealaltă parte – ținând un simplu pieptene în mână.

Fox Valley Birth and Baby este compania americană a cărei fotografii a devenit virală, care se ocupă de imortalizarea unor momente speciale, prin fotografie și filmare, ale partenerilor de cuplu care vor deveni părinți.

Pentru unele dintre viitoarele mămici, o alternativă de a scăpa de durerile nașterii, în afară de medicamentație, este să se folosească de ceea ce se numește „acupresură”, scrie What to expect.

Acupresura este o artă străveche chinezească, de vindecare a afecțiunilor prin apăsarea cu degetele (de obicei) sau obiecte mici în anumite puncte-cheie ale corpului fiind o combinație între acupunctură și alte ramuri ale medicinei chineze.

Teoretic, ținerea în mână a unui pieptene activează acele puncte-cheie, mai ales când vorbim despre momentul travaliului. Pe lângă acest aspect, moașele consideră că strânsul pieptenelui în mână, în acele clipe agitate, este o modalitate de a-ți distrage atenția de la simțul durerii.

„Teoria pieptenelui sugerează că mintea se va concentra pe un anumit număr de senzații și astfel ajută corpul „să uite” de acele contracții”, este de părere Mary Nieland, unul dintre fotografii si videografii companiei americane.

„Desigur, strategiile alternative nu sunt investigate suficient pentru a putea dovedi că sunt mai utile față de metoda administrării medicamentelor, de aceea va fi nevoie de mai multe cercetări în ceea ce privește acupunctura și acupresura, folosite în momentul travaliului”, explică Christine Greves, medic obstetrician-ginecolog la o maternitate din Orlando, Florida.

mamaplus

O altă tehnică de relaxare, în timpul travaliului, este să vizualizezi un loc liniștit sau un loc pe care îl iubești și în care te simți confortabil.

Până la urmă, discută cu medicul tău despre opțiunea de naștere potrivită pentru sănătatea ta și a copilului și „trucurile” la care poți apela.