Din momentul în care afli că ești însărcinată, viața ta capătă noi culori, iar provocările pot fi la ordinea zilei. Este foarte important să-ți păstrezi cumpătul și să ai răbdare în tot și în toate. Dacă credeai că odată cu nașterea copilului lucrurile se vor mai ”potoli” un pic, nu este chiar așa. Perioada postpartum vine cu noi provocări cărora ar trebui să fii pregătită să le faci față. Doar mamele care au născut vor înțelege despre ce vorbim în continuare.

Durerile se uită

Cum altfel să fie femeile capabile să treacă prin aceeași experiență de mai multe ori? Imediat după naștere, nu te mai interesează că ești obosită cum n-ai mai fost în viața ta, că încă mai doare. Nu mai știi de neplăcerile din ultimele 9 luni, nu mai știi de nimic. Amintirile care rămân din toată experiența asta sunt cele plăcute, iar de departe cea în care bebe îți este dat în brațe e prima în top. Tocmai de aceea, nu întreba niciodată o mamă care tocmai a născut dacă își mai dorește un copil.

În timpul travaliului îți dispare orice jenă

Dacă până atunci te îngrijorai că vei fi în sala de nașteri și vei fi expusă tuturor celor care trec prin încăpere, atunci când durerile travaliului te lovesc, nu te mai interesează câtuși de puțin cine te vede.

După nașterea vaginală, fiecare strănut este o provocare

Incontinența urinară este una dintre provocările care urmează după o naștere naturală și este un moment absolut normal. Dar, asta nu înseamnă că va trece de la sine și pentru a scăpa de această problemă este nevoie să întărești mușchii planșeului pelvin cu ajutorul exercițiilor Kegel. Timp de 3 luni, vei observa că totul revine la normal. Pentru a preveni situațiile neplăcute, poartă un absorbant.

Niciodată nu te-a obsedat mai tare bătaia inimii

Încă de la prima ecografie, aștepți acea bătaie a inimii cu sufletul la gură. Bineînțeles, odată ce naști, obsesia nu se încheie aici. Îl vei asculta cum respiră și vei vrea să-i simți inimioara cum bate cât de des poți.

Nu mai dai doi bani pe modă

Mai ales dacă ai fost nevoită să naști prin cezariană, dar nu numai, vei alege cele mai comode haine, indiferent dacă pare că te-a îmbrăcat cineva cu furca. Vei căuta să alegi haine cât mai fine și delicate cu pielea ta sensibilă, iar pentru asta nu are nimeni voie să te critice.

Afli că se poate dormi în orice poziție

Dacă până să rămâi însărcinată aveai probleme să adormi, nu puteai să o faci decât dacă stăteai într-un anume fel, pe o anume parte a patului, ei bine, vești bune! Odată ce devii mamă, somnul are o singură regulă: când poți, pe unde poți. Vei ațipi lângă pătuț, în cadă și ocazional pe toaletă, cel puțin în primele zile.

Alăptarea nu-i chiar floare la ureche

Părea că alte mame o fac atât de ușor, nu? Mai ales prima dată, ai parte de un întreg proces ce nu e neapărat plăcut și care poate fi chiar frustrant pentru mame.

Mersul la baie poate fi un coșmar

La scurt timp după naștere ți-ai dorit să faci orice, numai să nu te duci la baie, nu-i așa? Indiferent dacă ai născut prin cezariană sau natural, excursia la baie e dureroasă. Din fericire însă, cel mai probabil medicii îți prescriu un laxativ care să îți usureze din dureri.